_HBO

Software_
_Developer

Word in 4 jaar een HBO- Software Developer door je leerroute te starten bij Bit Academy en vervolgens door te stromen naar Avans+.

Duur
2 jaar MBO + 2 jaar HBO
Niveau
MBO niveau 4 + HBO-Bachelor
Studiebelasting
Fulltime
Studiekosten
100% vergoed of particulier €16.200

Enthousiast geworden?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Onze studenten werken nu bij

Waarom kiezen voor de Bit Academy


De Bit x Avans+ opleiding tot Software Developer opent de deuren naar een wereld van uitdagingen, carrièrekansen en innovatie. Door onze praktijkgerichte aanpak en onze coaches uit het werkveld ontwikkel jij alle vaardigheden om straks een bijdrage te leveren aan het vormgeven van de toekomst.

Na het voltooien van dit 4-jarige traject ontvang je een Bachelor Software Developer- diploma. Met dit diploma op zak kun je overal aan het werk. Je hebt diepgaande inzichten verworven in de nieuwste trends en technologieën en je bent in staat deze op een praktische manier om te zetten in nuttige toepassingen in de markt. Werkgevers zullen dan ook om je vechten.

Deel 1:
Dit ga je leren bij
Bit Academy

1
Track 1 - Full Stack Web Developer

In deze track leer je websites bouwen waar logica in zit. Aan de voorkant, maar zeker ook aan de achterkant. De modules in deze track:
- HTML Introductie
- CSS Introductie
- Javascript Introductie
- PHP Introductie
- PHP Advanced
- PHP Frameworks
- Databases
- Database advanced
- Database PDO

2
Track 2 - Front end developer

- HTML Introductie
- CSS Introductie
- Javascript Introductie
- CSS Advanced
- Tooling
- CSS Pro
- Hoe zet je een design om in code 
- Templating Frameworks
- CSS Animations

3
Track 3 - Data engineer

In deze track leer je hoe je de bergen data waarover organisaties beschikken verzamelt uit verschillende bronnen, maar ook hoe je uit die data maximale waarde haalt. De modules in deze track:

- Python Introductie
- Python Advanced
- Databases
- Jupyter notebooks
- Grafieken theorie
- Visualiseren met Panda's en Seaborn
- Verzamelen van data via CSV en API's 
- Manipuleren/verbeteren van data

Deel 2:
Dit ga je leren bij
Avans+ HBO

+
Avans+

In deze bachelor opleiding leer je hoe je actief in de pas blijft lopen met de laatste technologische trends en hoe je deze vertaalt naar praktisch bruikbare toepassingen. Deze blik op innovatie komt in elke module terug en onderscheidt de Bachelor Software engineer van Avans+ van vergelijkbare software engineer bachelor opleidingen.

Deze leerblokken maken deel uit van de verkorte HBO-opleiding bij Avans+.
- Trends in innovation
- Lowcode
- Datawarehouse en BI
- Datascience
- Blockchain
- Security
- Afstuderen

Hoe ziet het opleidingstraject
er uit? 

1
Aanmelden
Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de scholen waarvan we een partner zijn: ROC in Amsterdam, het Horizon College in Purmerend of Noorderpoort in Groningen. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit Academy voert de opleiding uit.
2
Toelating
Onze opleiding is een MBO-opleiding op niveau 4. Om te worden toegelaten heb je minimaal een VMBO-diploma nodig of moet je havo 4 hebben afgerond. Daarnaast vragen we je eerst een benchmark test te maken om te toetsen of de opleiding bij jou past.
3
Aan de slag
Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we bij Bit Academy niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen.
4
Diploma in the pocket
Na 2 jaar rond je de opleiding af en ontvang je een volwaardig MBO-diploma en een Bit Academy certificaat. Je bent nu op de helft, goed bezig!
5
Door naar het HBO
Nadat je bij Bit Academy je MBO-opleiding hebt afgerond, meld je je aan bij Avans+. Hier doe je een intakegesprek waarmee wordt bepaald of je de verkorte leerroute mag doen. In principe heb je met je Bit Academy MBO-diploma op zak alles in huis om hiervoor in aanmerking te komen. De pagina van de Avans+ opleiding vind je hier.

Waar werk je als Developer?

Als Web Developer zijn er talloze mogelijkheden waar je kunt werken. Het mooie van dit beroep is dat vrijwel elk bedrijf of organisatie tegenwoordig een online aanwezigheid nodig heeft. Hierdoor zijn er veel verschillende sectoren waarin je aan de slag kunt gaan als web developer.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om als freelancer aan de slag te gaan of om je eigen Web Development bedrijf op te zetten.

Kortom, als Web Developer heb je veel keuze wat betreft de sector waarin je werkt. Het belangrijkste is dat je een passie hebt voor het ontwikkelen van websites en dat je altijd op zoek blijft naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.

Finance

Transformeer data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

Education

Transformeer data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

Handig om te weten!

Dit traject is een samenwerking tussen Bit Academy en Avans+, bedoeld om jou in 4 jaar op te leiden tot Software Developer op HBO-niveau. 
Je begint de opleiding bij Bit Academy, waar je wordt getraind in Front End Developing, Back End Developing & Data Engineering.
Na 2 jaar haal je bij ons je Software Developer- diploma op MBO-niveau 4. Daarna kun je een verkorte HBO-opleiding Software Developer volgen bij Avans+. Binnen 2 jaar heb je dan je bachelor Software Developer diploma op zak. 

Bit-Academy heeft de Computable Awards
gewonnen voor beste opleiding

Waarom Bit Academy?

Kies je eigen pad

Binnen ons vakgebied zijn er veel specialisaties, en iedere programmeur heeft zijn of haar voorkeur. Verplicht technieken moeten leren waarvan je weet dat je er toch niets mee gaat doen is zonde van de tijd en energie. Bij ons kan je daarom je eigen pad kiezen en precies de onderwerpen kiezen die jij leuk vindt om te leren*.

*omdat je een MBO-opleiding gaat volgen zijn vakken als Nederlands, Engels en Rekenen verplicht.

Een College opleiding met beide benen in het werkleven

Bit Academy is een onderdeel van Bit. Bit is een research en prototyping studio gerund door 50 jonge tech talenten. Bit's missie: to fast-forward the impact of emerging tech. Bit bouwt de toekomst met prototypes van hardware, software en AI. Dit doen ze voor een aantal toonaangevende bedrijven zoals ING, Heineken, Louwman en de NS.

De nieuwste innovatieve technologieën leren en toepassen

Tussen Bit en  Bit Academy wordt intens samengewerkt. Bit is actief met de laatste technologieën en deze kennis gebruiken wij vervolgens bij  Bit Academy om de studenten te laten werken met cutting-edge technieken. Daarom is tech bij ons geen geschiedenisles, maar vooruitkijken naar de toekomst.

Veelgestelde vragen

En direct de antwoorden!
Hoe meld ik me aan voor de MBO-opleiding?

Om te kunnen worden toegelaten bij Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de scholen waarmee we partneren. Dit zijn ROC (Amsterdam), het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit. De pagina van de ROC-opleiding vind je hier.

Wat zijn de toelatingseisen?

Nadat je je hebt ingeschreven bij de school van jouw keuze, vragen we je eerst een benchmark test te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt plaats bij ons op school. We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van jouw analytisch vermogen en krijg jij een goed beeld van wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

Hoe zien de lessen er uit?

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we bij Bit Academy niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. Ook in het HBO-gedeelte van dit opleidingstraject leer je vooral door te doen.

Waar vind ik de studiegids?

Je kunt de studiegids vinden via deze link.

Onze locaties

Amsterdam

Kon. Wilhelminaplein 1, 1062 HG

Purmerend

Spinnekop 2-31444 GN

Groningen

Melkweg 1, 9718 EP

Om het even samen te vatten...

Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort. Bij hun sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, maar Bit Academy voert de opleiding uit.
Je krijgt hierdoor een praktische opleiding uit het bedrijfsleven, maar die goedkoper is dan een particuliere tech-opleiding.
Kom snel in contact met bedrijven via onze Tech talks.
Je hebt alle rechten van een MBO en HBO-opleiding, inclusief een OV-kaart.

Enthousiast geworden?

Wanneer wil je beginnen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

HBO Software Developer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.