_junior

Data Engineer

Wil je toch starten met een tech opleiding? Kijk dan op onze Pro pagina.
Duur
Eigen tempo & 280 uur aan lesstof
Gemiddelde kosten
2.250,-
Lesmethode
Eigen tempo & 280 uur aan lesstof
Studielast
16 uur per week
Ik word Data Engineer
Wordt lid van Bit Academy PRO, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis Daarna 250,- per maand. Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Meer over PRO

2.250,-

Onze geschatte investering tot je het certificaat hebt behaald
Hoe komen we daarbij?
De berekening is gebaseerd op de gemiddelde doorloptijd van 9 maanden tot het certificaat en een wekelijkse studielast van 20 uur.
Je betaalt maandelijks voor Bit Academy Pro. Dat betekent dat je kosten hoger uit kunnen vallen als je langer over de opleiding doet, maar ook lager wanneer je sneller leert of meer tijd investeerd. Zo hou jij alle controle, dat vinden we wel zo eerlijk.
Onze studenten werken nu bij
Data, wil jij er echt alles over weten én hier later ook nog mee werken? Dat kan! Bij ons ben je namelijk aan het juiste adres voor een Data Engineer opleiding. Of je nu al het een en ander weet van Data Engineering of helemaal bij de basis moet beginnen: bij Bit Academy zit je goed voor het ontwikkelen van jouw data skills.

Zo snel mogelijk starten? Schrijf je dan direct bij ons in, zodat je binnen no time kunt beginnen met de eerste module. Wil je eerst wat meer informatie hebben over wie wij zijn, de inhoud van de opleiding en welke mogelijkheden je hebt als je bij ons leert? Lees dan gauw verder, wij brengen je op de hoogte.

Dit ga je leren

Onze Data Engineer opleiding bestaat uit meerdere modules. Zo zorgen wij ervoor dat je op de hoogte bent van de belangrijkste data skills die je nodig hebt in het bedrijfsleven als je deze richting op wilt.
1
Development Start & Commandline

- Leer Jarvis gebruiken
- Installeer je programmeer tools, zoals Visual Studio
- Leer hoe de commandline werkt
- Leer meteen Git gebruiken

2
Python Beginner

- Introductie
- Leer Syntax gebruiken
- Bouw verschillende projecten in python

3
Database beginner

- Leer waarom je een Database moet gebruiken
- Leer query's schrijven

4
Python Novice

- Hoe werk je met lists?
- Hoe werk je met ranges?
- Hoe werkt een if, elif, else?
- Hoe split je je code?

5
Wetgeving

- Kom alles te weten over de wetgeving
- Wat mag je wel doen
- Waar kom je nog mee weg
- Wat is echt een no-go

6
Visualiseren

- Gebruik een Jupiter notebook
- Pandas Pandas Pandas
- Leer werken in Seaborn
- Hoe lees je data in?

7
Verzamelen

- Verzamelen met CSV bestanden
- Leer met API's werken
- Hoe scrape je een website?

8
Manipuleren

- Leer data manipulatie
- Hoe schoon je data op
- Leer omgaan met missende data
- Detecteer outliers

9
Data Engineering Project

Alles komt samen in je eerste project!

Je leert over deze technieken

Onderstaand de belangrijkste technieken voor een junior Data Engineer.

Python

Als je het over programmeertaal hebt, dan heb je het natuurlijk over Python. Pas je skills toe bij analyses, automatisering, leer Syntax gebruiken en bouw projecten in Python.

Databases

Maak kennis met het opzetten, inrichten en maken van Databases. Leer query's schrijven, opbouwen en structureren én haal gegevens op uit verschillende Databases.

Jupyter Notebooks

Heb je Python door, nice! Dan kan je verder met documenten maken, delen en bewerken, en dat allemaal gewoon vanuit je webbrowser. Bij Bit Academy leer je met Jupyter werken als een pro!

Git

Git is een versiebeheersysteem dat wordt gebruikt om wijzigingen in bestanden te volgen en om samenwerking aan deze bestanden tussen meerdere mensen te coördineren.

Pandas

Pandas is een open-source Python-bibliotheek voor data-analyse. Het biedt een aantal hulpmiddelen voor het opschonen, manipuleren en visualiseren van data.

Terminal

Terminal is een programma op een computer waarmee gebruikers opdrachten kunnen uitvoeren en toegang kunnen krijgen tot het besturingssysteem van de computer.

Wat onze Academy leden zeggen

Oud Academy leden vertellen je graag hoe zij hun opleiding ervaren hebben. En wij delen graag hun ervaringen met jou...
Wil jij Data Engineer worden en deel nemen aan onze Data Engineer opleiding, dan hoef je geen bepaald opleidingsniveau te hebben. MBO, HBO, WO: iedereen is bij ons welkom. Het opleidingsniveau bepaalt hierbij namelijk niet hoe goed iemand met data te werk kan gaan. De ene persoon kan hier meer moeite mee hebben dan de andere en daarom maken wij geen onderscheid in niveaus.

Finance

Transformeer data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

E-Commerce

Maak van je dataset je business intelligence, die zowel directe als indirecte waarde biedt.
Onze Data Engineer opleiding volgen om in de toekomst als Data Engineer te werken? Slimme keuze! Deze functie heeft diverse voordelen die goed zijn om te weten. Wij zetten het voor je op een rijtje.
Het beroep van de toekomst
Het is het snelst groeiende tech-beroep van het moment
Er is veel werk te vinden in verschillende beroepsgroepen
Een hoog inkomen: gemiddeld salaris van € 4.033
Kans om door te groeien tot bijvoorbeeld data specialist

Waarom Bit Academy Pro?

Leren door te doen

Snel afgeleid door saaie colleges of eindeloze instructies? Dat begrijpen we. Wij vinden het daarom belangrijk om te leren door te doen. Dat betekent dat je veel aan de slag gaat met het maken van praktische opdrachten, zodat je echt met de praktijk bezig bent. Bij de Data Engineering opleiding werk je met datasets uit het bedrijfsleven: dé manier om de vaardigheden echt onder de knie te krijgen.

Deel van onze learning community

Wanneer je een ICT-opleiding bij ons gaat volgen, kom je terecht in een online learning community. Deze community bestaat inmiddels al uit 3.000+ members, waaronder mede cursisten en coaches. Dit is dé plek om je vragen te stellen en te connecten met andere tech-liefhebbers.
En connecties binnen deze beroepsgroep zullen in een later stadium nog wel eens goed van pas kunnen komen. Je netwerk uitbreiden met andere tech-liefhebbers is dus heel nuttig.

Begeleiding door experts

Jou opleiden tot een beginnende tech-professional doen wij met een team van ervaren experts. Onze tech guru’s zijn er voor je als je even vastloopt, een vraag hebt of tips en tricks nodig hebt: dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we jou het beste op weg helpen. Bij ons leer je altijd de nieuwste technieken die ook gebruikt worden in het bedrijfsleven.

Leer de skills die werkgevers zoeken

Dit is hét snelst groeiende tech-beroep van het moment: (Junior) Data Engineers. De vraag hiernaar neemt al een flinke tijd toe en daarom is het een zeer relevant beroep. Wij leiden je op tot Junior Data Engineer. Jij leert de skills waar werkgevers op zoek naar zijn.

Ruimte voor persoonlijke groei

Bit Academy vindt het belangrijk om persoonlijke groei te stimuleren. Dit doen wij door jou tijdens de gehele opleiding zo goed mogelijk te begeleiden. Wij streven ernaar om jou verder te laten ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Bit Academy is de beste ICT-opleiding in ons land om tech vaardigheden bij te brengen. Of je nu de vrijheid hebt om fulltime te leren of liever leert naast je huidige studie of baan: bij ons kun je terecht.

Volledig online

Lesstof volgen, gewoon vanaf je beeldscherm: hoe makkelijk is dat? Wij maken het mogelijk. Onze ICT-opleidingen zijn namelijk volledig online, wat betekent dat jij niet fysiek ergens op locatie aanwezig hoeft te zijn. Dit betekent dus ook dat je op ieder gewenst moment aan de slag kunt gaan met de materie.

Waarom deze data course?

Data Engineers zijn gewild

Zoals we hierboven al even benoemden is het momenteel hét snelst groeiende beroep in deze industrie. Dat betekent dan ook dat er veel vraag naar is.

Data wordt steeds belangrijker

We kunnen er niet meer zonder: data. Ook in het bedrijfsleven wordt dit steeds belangrijker, waardoor het leidend zal worden binnen alle beroepsgroepen. Als je aan de slag gaat als Data Engineer heb je dus een belangrijke, verantwoordelijke rol binnen een bedrijf.

Goede doorgroei-mogelijkheden

Als Data Engineer ben je nooit uitgeleerd. Van junior naar senior of doorleren voor data scientist: je hebt mogelijkheden genoeg. Doorgroeien kan binnen dit vakgebied zeker!

Werken met datasets van echte bedrijven

Wij hanteren een praktijkgerichte aanpak, zodat je meteen een goed beeld hebt van hoe deze functie er in het bedrijfsleven uitziet.

Leer relevante skills

Bij ons leer je alleen wat écht nodig is om het maximale uit je carrière als Data Engineer te halen in de toekomst. Wij leren je de belangrijkste vaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden als Python, SQL, Jupyter notebook, Panda’s en Seaborn.

Meteen aan de slag

Deze Data Engineer opleiding is geschikt voor jou als je graag meer wilt leren over data, maar niet zit te wachten op eindeloze instructies of tutorials. Bij ons ga je namelijk echt meteen aan de slag met praktische oefeningen. Dat is tenslotte wat je in de praktijk ook te wachten staat. Deze praktische oefeningen hebben te maken met het verzamelen, repareren en visualiseren van data.

Veelgestelde vragen

En direct de antwoorden!
Wat zijn de toelatingseisen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld een Nederlands BSN hebben, ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen.

Welk opleidingsniveau heb ik nodig om te kunnen starten?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe heb ik contact met de docenten en medecursisten?

Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De gurus kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Ben je overtuigd en wil je deze opleiding volgen? Leuk, wij zijn klaar om jou te helpen om een beginnende tech-guru te worden. Meld je snel aan voor onze opleiding als je interesse hebt, dan nemen wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in behandeling om te kijken of je een goede match bent.
Gemiddelde maandsalaris is €4.305.
Groeiend vakgebied
Leuk, analytisch en uitdagend!
Krijg direct toegang tot de volledige Bit Academy opleiding, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis
Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Daarna 250,- per maand.

Junior Data Engineer

Direct beginnen met Pro
Starten