Junior Data Engineer

€1000 of
Gratis met STAP
In je eigen tempo
10- 20 uur per week
Leer gratis de skills van een data engineer.

Mensen opgeleid van:

De Data Engineer opleiding van
Bit Academy

Data, wil jij er echt alles over weten én hier later ook nog mee werken? Dat kan! Bij ons ben je namelijk aan het juiste adres voor een Data Engineer opleiding. Of je nu al het een en ander weet van Data Engineering of helemaal bij de basis moet beginnen: bij Bit Academy zit je goed voor het ontwikkelen van jouw data skills.

Zo snel mogelijk starten? Schrijf je dan direct bij ons in, zodat je binnen no time kunt beginnen met de eerste module. Wil je eerst wat meer informatie hebben over wie wij zijn, de inhoud van de opleiding en welke mogelijkheden je hebt als je bij ons leert? Lees dan gauw verder, wij brengen je op de hoogte.

Dit is de data course

Meteen aan de slag

Je leert met praktische oefeningen hoe je data verzamelt, repareert en visualiseert.

Relevante data skills

Leer de belangrijkste vaardigheden in data:  Python, SQL, Jupyter notebook, Panda’s en Seaborn

Praktijkgerichte aanpak

Je gaat aan de slag met datasets van echte bedrijven, zodat je de praktijk beter begrijpt.

Redenen om te kiezen voor Bit Academy?

Wij zijn Bit Academy, wij zijn uniek in wat wij doen. Wij maken het beste tech-onderwijs toegankelijk door het op onze eigen manier aan te bieden. Laagdrempelig en persoonlijk, alles om jouw ontwikkeling te stimuleren. Onze experts staan voor je klaar om jou te begeleiden. Wat ons anders maakt dan de rest? Wij vertellen je hieronder waarom een opleiding bij ons de juiste keuze is.

Leren door te doen

Snel afgeleid door saaie colleges of eindeloze instructies? Dat begrijpen we. Wij vinden het daarom belangrijk om te leren door te doen. Dat betekent dat je veel aan de slag gaat met het maken van praktische opdrachten, zodat je echt met de praktijk bezig bent. Bij de Data Engineering opleiding werk je met datasets uit het bedrijfsleven: dé manier om de vaardigheden echt onder de knie te krijgen.

Actieve community, 2000+ members

Wanneer je een ICT-opleiding bij ons gaat volgen, kom je terecht in een online learning community. Deze community bestaat inmiddels al uit 2.000 members, waaronder mede cursisten en coaches. Dit is dé plek om je vragen te stellen en te connecten met andere tech-liefhebbers.

En connecties binnen deze beroepsgroep zullen in een later stadium nog wel eens goed van pas kunnen komen. Je netwerk uitbreiden met andere tech-liefhebbers is dus heel nuttig.

Begeleiding van experts

Jou opleiden tot een beginnende tech-professional doen wij met een team van ervaren experts. Onze tech guru’s zijn er voor je als je even vastloopt, een vraag hebt of tips en tricks nodig hebt: dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we jou het beste op weg helpen. Bij ons leer je altijd de nieuwste technieken die ook gebruikt worden in het bedrijfsleven.

Leer de skills die werkgevers zoeken

Dit is hét snelst groeiende tech-beroep van het moment: (Junior) Data Engineers. De vraag hiernaar neemt al een flinke tijd toe en daarom is het een zeer relevant beroep. Wij leiden je op tot Junior Data Engineer. Met een certificaat op zak als bewijs van je kennis ben jij verzekerd van een toffe baan als je jezelf verder ontwikkelt in deze sector. Jij leert de skills waar werkgevers op zoek naar zijn.

De opleiding is volledig online

Lesstof volgen, gewoon vanaf je beeldscherm: hoe makkelijk is dat? Wij maken het mogelijk. Onze ICT-opleidingen zijn namelijk volledig online, wat betekent dat jij niet fysiek ergens op locatie aanwezig hoeft te zijn. Dit betekent dus ook dat je op ieder gewenst moment aan de slag kunt gaan met de materie. 

Persoonlijke groei stimuleren

Bit Academy vindt het belangrijk om persoonlijke groei te stimuleren. Dit doen wij door jou tijdens de gehele opleiding zo goed mogelijk te begeleiden. Wij streven ernaar om jou verder te laten ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Bit Academy is de beste ICT-opleiding in ons land om tech vaardigheden bij te brengen. Of je nu de vrijheid hebt om fulltime te leren of liever leert naast je huidige studie of baan: bij ons kun je terecht.

Zo ziet de data course eruit

Onze Data Engineer opleiding bestaat uit verschillende modules. Zo zorgen wij ervoor dat je op de hoogte bent van de belangrijkste data skills die je nodig hebt in het bedrijfsleven als je deze richting op wilt. Welke modules je gaat tegenkomen als je kiest voor onze opleiding? Wij geven je wat inzicht in hoe de modules er bij ons uitzien. 

Module 1 - Development Start & Commandline

Leer Jarvis gebruiken

Installeer je programmeer tools, zoals Visual Studio

Leer hoe de commandline werkt

Leer meteen Git gebruiken

Module 2 - Python Beginner

Introductie

Leer Syntax gebruiken

Bouw verschillende projecten in python

Module 3 - Database beginner

Leer waarom je een Database moet gebruiken

Leer query's schrijven

Module 4 - Python Novice

Leer nog meer over Python

Leer packages gebruiken

Gebruik MySQL met Python

Module 5 - Visualiseren

Gebruik een Jupiter notebook

Pandas Pandas Pandas

Leer werken in Seaborn

Hoe lees je data in?

Module 6 - Verzamelen

Verzamelen met CSV bestanden

Leer met API's werken

Hoe scrape je een website?

Module 7 - Manipuleren

Leer data manipulatie

Hoe schoon je data op

Leer omgaan met missende data

Detecteer outliers

Module 8 - Data Engineering Project

Alles komt samen in je eerste project!

Bekend van

Deze beroepsgroepen zullen extra profiteren van de data course

Finance

Transformeer data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

Marketing

Vind, koppel en gebruik data om je marketing performances te meten en verbeteren.

Healthcare

Zet data in om trends te voorspellen, bereik te verbeteren en ziekten beter te beheersen.

e-Commerce

Maak van je dataset je business intelligence, die zowel directe als indirecte waarde biedt.

Logistics

Verbeter de veiligheid op wegen, anticipeer op vertragingen en analyseer de optimale routes.

Supply Chain

Werk met grote, complexe data om patronen te analyseren en interpreteren en bruikbare inzichten te bieden.

Geaccrediteerd door:

Waarom deze data course?

Data engineers zijn gewild

Zodra je je certificaat op zak hebt kun je ergens aan de slag.

Data wordt steeds belangrijker

Data zal in binnen alle begroepsgroepen leidend worden.

Goede doorgroei
mogelijkheden

Van junior word je senior, je kunt ook doorleren voor data analist of data scientist.

Er zijn diverse redenen waarom deze data course goed is om te volgen als je graag aan de slag wilt gaan in dit vakgebied. De voordelen van het volgen van een Data Engineer opleiding? Je leest het hieronder!

 • Data Engineers zijn gewild. Zoals we hierboven al even benoemden is het momenteel hét snelst groeiende beroep in deze industrie. Dat betekent dan ook dat er veel vraag naar is. Zodra jij je certificaat hebt behaald en dus een bewijs van kennis hebt, kun je aan de slag bij een mooi bedrijf.

 • Data wordt steeds belangrijker. We kunnen er niet meer zonder: data. Ook in het bedrijfsleven wordt dit steeds belangrijker, waardoor het leidend zal worden binnen alle beroepsgroepen. Als je aan de slag gaat als Data Engineer heb je dus een belangrijke, verantwoordelijke rol binnen een bedrijf.

 • Goede doorgroeimogelijkheden. Als Data Engineer ben je nooit uitgeleerd. Van junior naar senior of doorleren voor data analist of data scientist: je hebt mogelijkheden genoeg. Doorgroeien kan binnen dit vakgebied zeker!

 • Meteen aan de slag. Deze Data Engineer opleiding is geschikt voor jou als je graag meer wilt leren over data, maar niet zit te wachten op eindeloze instructies of tutorials. Bij ons ga je namelijk echt meteen aan de slag met praktische oefeningen. Dat is tenslotte wat je in de praktijk ook te wachten staat. Deze praktische oefeningen hebben te maken met het verzamelen, repareren en visualiseren van data.

 • Je leert relevante data skills. Bij ons leer je alleen wat écht nodig is om het maximale uit je carrière als Data Engineer te halen in de toekomst. Wij leren je de belangrijkste vaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden als Python, SQL, Jupyter notebook, Panda’s en Seaborn.

  Je leert relevante data skills. Bij ons leer je alleen wat écht nodig is om het maximale uit je carrière als Data Engineer te halen in de toekomst. Wij leren je de belangrijkste vaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden als Python, SQL, Jupyter notebook, Panda’s en Seaborn.

 • Werken met datasets van echte bedrijven. Wij hanteren een praktijkgerichte aanpak, zodat je meteen een goed beeld hebt van hoe deze functie er in het bedrijfsleven uitziet.

Gemiddeld
start salaris

€2500

Alumni aan
het werk

500+

Bedrijven die
meedoen

100+

Zelf bepalen op welke manier je leert

Bij Bit Academy vinden wij persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van groot belang om jou te laten groeien. Wij bieden jou daarom alle vrijheid zodat jij zelf kan bepalen wanneer je leert en in welk tempo jij dat doet.
Meer weten over onze flexibele leerroute? Hieronder volgt een korte uitleg, zodat jij weet wat je kan verwachten.

Leren op je eigen tempo

Wij geven je alle vrijheid om zelf te bepalen hoe je leert en wanneer je leert. Bij de Data Engineer opleiding je zit niet vast aan lestijden en kiest dus zelf wanneer je aan de slag gaat met de modules. Wanneer je een bepaalde module hebt afgerond, zal de vervolgmodule automatisch beschikbaar zijn. Deze solo route is zeer flexibel, omdat het je volop vrijheid geeft. Dit maakt het ook mogelijk om te leren naast je huidige studie of baan. Wij sommen hieronder in het kort op wat deze solo route jou te bieden heeft.

Wat heb je nodig voor onze Data Engineer opleiding?

Wil jij Data Engineer worden en deel nemen aan onze Data Engineer opleiding, dan hoef je geen bepaald opleidingsniveau te hebben. MBO, HBO, WO: iedereen is bij ons welkom. Het opleidingsniveau bepaalt hierbij namelijk niet hoe goed iemand met data te werk kan gaan. De ene persoon kan hier meer moeite mee hebben dan de andere en daarom maken wij geen onderscheid in niveaus.

Als je jezelf aanmeldt voor onze ICT-opleiding, gaan wij voor je kijken of je in aanmerking komt voor de STAP subsidie. Als je in aanmerking komt, dan ontvang je direct een aanmeldbewijs. De volgende stap is dan het aanvragen van jouw STAP subsidie. Als jouw STAP subsidie wordt toegekend, kan je al na één maand beginnen bij Bit Academy.

Deze happy learners gingen je voor

Gemiddeld start salaris

Gemiddeld start salaris

Gemiddeld start salaris

“De energie en de positieve insteek waarmee de studenten benaderd worden stel ik erg op prijs. De coding sessies zijn echt mijn favoriete puntje, de uitleg en het ‘laten zien’ van hoe iets werkt heeft mij enorm verder geholpen"
Anja Rentenier - Piloot
“Met Upskill heb ik een goede basiskennis opgedaan van zowel frontend als backend. Ik vond het erg fijn dat er een uitgebreide online learning community was waar je gemotiveerde medestudenten om hulp kon vragen."
Justin Hartsink
“Erg fijn dat er zo'n zware focus ligt op praktijk in plaats van op theorie. Ik vond het goed werken dat er geen lange lesdagen zijn maar dat je leert door zelf te doen. Nu heb ik het gevoel dat ik het echt begrijp."
Ardian Chigenay
“Vóór de opleiding heb ik tutorials gekeken en probeerde ik mezelf te leren programmeren. Wat ik heel fijn vond aan Upskill is dat er dagelijks coaches en medestudenten in de online learning community aanwezig zijn, waar je je code aan kunt voorleggen en die je kunnen helpen."
Pamela Blaauw
Al een aantal jaar wilde ik Python leren, maar dat kwam er steeds niet van. Via de Bright podcast werd ik gewezen op de opleiding Junior Data Engineer van Bit-Academy en ik werd direct enthousiast.Het was tien weken heel hard werken, maar ik heb geen moment spijt gehad.
Leon van Beurden
Leuke en effectieve manier om te leren programmeren. En als je er niet uitkomt zijn er coaches die je 1-op -1 je wijzer maken.  Al met al was het een leerzame en leuke 10 weken van het Nederland Leert Door traject. Bedankt Bit Academy.
Biniam David
In maart begonnen met Junior Data Engineer en dankzij het online leersysteem Jarvis heb ik reuzestappen gezet in Python, Pandas, SQL en nog veel meer. Ook heel belangrijk: ik heb op eigen benen leren staan en weet waar ik moet zijn als ik vastloop
Rob van Stratum
Bootcamp gedaan via NL leert door. Fijne coaching, goed programma om mee te werken. Daarnaast ook goed dat je in een soort klas ingedeeld ebnt waardoor je mensen hebt waarmee je kan sparren. Ik heb veel geleerd!
Ginny K.
Bit-Academy biedt mij wat in online (free)code materiaal ontbreekt: de stok achter de deur om er 12 weken lang volop in te duiken en niet te vergeten de waardevolle support van de dagelijks aanwezige coaches.
Debby Romberg
Ik heb Fullstack Development cursus bij Bit Academy gedaan en het was heel leerzaam. Er is altijd iemand klaar om je te helpen en de opdrachten zijn echt praktisch.Thahyra van Heyningen
Fijne werk omgeving, met duidelijke informatie. Coaches die de hele week paraat staan om te helpen, maar geen informatie voorzeggen waardoor je word gestimuleerd eerst zelf opzoek naar het antwoord te gaan. Binnen 10 weken ernorm veel geleerd, en dat ook tot uiting kunnen brengen in mijn eindopdracht!
Carmen Alblas
Top systeem, fijne coaches en een goed uitgewerkte leeromgeving. Als je er niet uit komt staat er altijd een coach of een medestudent voor je klaarSteven Veerman

Voor welke vakgebieden is deze opleiding geschikt?

Omdat de vraag naar Data Engineers ontzettend groot is, is het mogelijk om met deze functie aan de slag te gaan binnen diverse beroepsgroepen. Binnen welke beroepsgroepen de data course goed van pas komt? Je leest het hieronder.

 • Finance. Als Data Engineer is de financiële sector absoluut iets waar je naar kunt kijken als je een baan zoekt in deze richting. In finance transformeer je data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

 • Marketing. Aangezien marketing een zeer breed vakgebied is, kun je als Data Engineer ook zeker in deze sector aan de slag. Vind, koppel en gebruik data om je marketing performances te meten en te verbeteren.

 • Healthcare. In deze beroepsgroep is het mogelijk om data in te zetten om trends te voorspellen, het bereik te verbeteren en ziekten beter te beheersen.

 • E-commerce. Maak van je dataset je business intelligence, die zowel directe als indirecte waarde biedt.

 • Logistics. De veiligheid op wegen verbeteren, anticiperen op vertragingen en optimale routes optimaliseren. In de logistiek kom je als Data Engineer zeker goed van pas.

 • Supply Chain. In deze beroepsgroep ga je werken met grote, complexe data om patronen te analyseren en te interpreteren en bruikbare inzichten te bieden.

Waarom een baan als Data Engineer een goede keuze is

Onze Data Engineer opleiding volgen om in de toekomst als Data Engineer te werken? Slimme keuze! Deze functie heeft diverse voordelen die goed zijn om te weten. Wij zetten het voor je op een rijtje.

 • Het beroep van de toekomst

 • Het is het snelst groeiende tech-beroep van het moment

 • Er is veel werk te vinden in verschillende beroepsgroepen

 • Een hoog inkomen: gemiddeld salaris van €2500.

 • Geen werkdag is hetzelfde

 • Kans om door te groeien tot bijvoorbeeld data specialist of data scientist.

Profiteer van ons werkgeversnetwerk

Kom in onze snel groeiende community van 2000+ alumni

Wat zijn de kosten voor de opleiding?

Interesse in onze opleiding? Dan wil je vast eerst weten wat het je gaat kosten als je hieraan deelneemt. Nou, dat zit zo: als je recht hebt op het STAP-budget van de overheid, betaal je helemaal niets. Deze STAP subsidie, de nieuwe scholingsregeling van de overheid, biedt jou de mogelijkheid om een ICT-opleiding naar keuze te volgen van maximaal € 1000. Je hebt recht op deze subsidie wanneer je beschikt over een Nederlands BSN, je ouder bent dan 18 jaar en momenteel nog geen AOW ontvangt.

Het is goed om te weten dat je per jaar maar één opleiding mag volgen met dit budget. Als je dit jaar dus al een opleiding hebt gevolgd, dan betekent dit dat deze opleiding voor jou niet gratis is. Mocht je geen gebruik kunnen maken van de STAP subsidie, dan betaal je € 1000 voor de Data Engineer opleiding. 

Certificaat Data Engineering
€1000 of gratis met STAP

Schrijf je in voor onze Data Engineer opleiding

Ben je overtuigd en wil je deze opleiding volgen? Leuk, wij zijn klaar om jou te helpen om een beginnende tech-guru te worden. Meld je snel aan voor onze opleiding als je interesse hebt, dan nemen wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in behandeling om te kijken of je een goede match bent. 

Wil je eerst nog meer weten over de Data Engineer opleiding of over ons? Check dan snel onze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dus gerust via info@bit-academy.nl, zodat je weet waar je aan toe bent als je ervoor kiest om de opleiding bij ons te volgen. 

Onze andere opleiding: Web Developer

De Data Engineer opleiding is niet de enige tech-opleiding die wij verzorgen. Wij bieden je namelijk ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een Junior Web Developer. In deze opleiding ga je applicaties en websites en onderdelen hiervan bouwen. Als dit een richting is die jou interessanter lijkt, dan ben je ook bij ons aan het juiste adres. Lees vooral meer over onze web course, zodat je kunt bepalen welke tech-richting jou het meest interessant lijkt.

Frequently asked questions

Hoe lang ben ik met de On Demand Data & Web opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe heb ik contact met de docenten en medecursisten?

Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De gurus kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wat zijn de toelatingseisen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld een Nederlands BSN hebben, ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen.

Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is sinds 1 maart 2022 de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1000,- om een opleiding naar keuze te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om opleidingen voor basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en het verwerven of versterken van specifieke vaardigheden voor een beroep.

Is het STAP-budget voor mij beschikbaar?

Het STAP-budget is beschikbaar voor jou als je: tussen de 18 en 67 jaar bent een Nederlands BSN hebt. Je kunt per jaar voor één scholingsactiviteit STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1000,-. Je kunt de subsidie niet aan meerdere opleidingen uitgeven in hetzelfde jaar.

Kan ik de opleiding online volgen?

De opleiding is volledig online

Moet ik van te voren speciale software installeren?

Nee dit hoeft niet. Tijdens het maken van de exercises leggen we je stap-voor-stap uit welke programma's je nodig hebt en helpen we je met het installeren.

Aan welke eisen moet mijn laptop voldoen?

Je laptop moet Windows, MacOS of Linux als besturingssysteem draaien. Daarnaast moet je minimaal 4 gb aan werkgeheugen hebben en een goede internet verbinding.

Ik ben niet goed in wiskunde - kan ik dan programmeren?

Ja zeker! Jaren geleden was het vereist om goed in wiskunde te zijn om te leren programmeren. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Bij programmeren worden tevens je problem-solving skills gebruikt, terwijl wiskunde meer actief is in het logische deel. Je kunt dus wiskundig onderontwikkeld zijn en toch prima programmeren!

Wordt mijn On Demand Data & Web abonnement automatisch stopgezet nadat de subsidieperiode is afgelopen?

Twee weken voor de einddatum van je STAP traject ontvang je een e-mail met de informatie dat je abonnement ten einde komt. Je abonnement wordt verlengd en/of je kunt deze zelf stopzetten.

Welk niveau is deze opleiding?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Wat krijg ik bij het afronden van een traject?

Na afronden van en traject krijg je een certificaat voor het traject dat je hebt gevolgd. Je kan dit certificaat vervolgens gebruiken als bewijs van kennis.

Ik heb al een opleiding via STAP gedaan, kan ik deze opleiding dan nog doen?

Je mag binnen STAP maximaal 1 opleiding per jaar volgen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om het STAP traject succesvol af te ronden?

Als je hebt gekozen voor On Demand Data & Web moet je binnen 6 maanden 100 exercises hebben afgerond. Als je hebt gekozen voor een 10-weekse opleiding gelden er andere voorwaarden. Lees het in onze algemene voorwaarden.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Nadat je Jarvis account is geactiveerd is kan je je niet meer uitschrijven. Kijk voor de voorwaarden op https://www.stapuwv.nl/stap/p/STAP-informatie

Ik heb van UWV gehoord dat mijn STAP budget (voorlopig) is toegekend. Wat nu?

Er moet van het UWV een maand tussen de STAP subsidie aanvraagdatum en de start van je opleiding zitten. Op je aanmeldbewijs staat de datum waarop je mag beginnen. Je hoeft verder niets te doen, wij krijgen automatisch bericht van het UWV van jouw subsidieaanvraag. Zodra wij deze aanvraag binnen hebben krijg jij van ons ook weer een mail. Vóór je startdatum krijg je van ons je inloggegevens en een mail met alle informatie om een vliegende start te kunnen maken.

Staat je vraag er niet bij?
Neem contact op.