Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de opleidingen waarmee we partneren. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit.
Klik hier om naar het ROC van Amsterdam doorverwezen te worden.
Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost, het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Nadat je je hebt ingeschreven vragen we je eerst een selectietoets te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt in het weekend plaats (online, vanuit huis). We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.
Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.
Je kunt de studiegids vinden via deze link.
Bij Bit Academy Pro kun je de volgende opleidingen volgen:
Bij Bit Academy Pro bepaal je zelf welk leerpad je volgt en op welk tempo je leert. Of je nu fulltime aan de slag gaat of naast je bestaande werkzaamheden, ons lesprogramma biedt je de structuur die je nodig hebt en de flexibiliteit om het op jouw manier aan te pakken.Ben je klaar met een module? Dan worden er automatisch nieuwe vervolgmodules voor je beschikbaar. Jij kiest zelf met welke module je verdergaat.
'Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit Academy Pro community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De coaches kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.
Simpelweg video's kijken van iemand die piano speelt, maakt jou geen pianist. Zo is het ook met programmeren. Probleemgericht leren staat daarom centraal bij Bit Academy Pro. Wij geven je tips en resources, maar het echte werk doe je zelf. Doordat je bij ons leert door te doen, beheers je de vaardigheden straks echt.
Het Bit Academy Pro-universum bevat meer dan 400 oefeningen, dus er is altijd weer iets nieuws te leren!
Je kunt nu starten voor een bedrag van €250,- per maand. Dit kan door jezelf of evt. door je werkgever betaald worden. Ook is het mogelijk om in 1 keer te betalen of in verschillende termijnen.
Info November lichting:
De overheid heeft 95% van de particuliere opleiders geschrapt voor de rest van het bestaan van STAP. Om te garanderen dat onze deelnemers toch mee kunnen doen met de laatste STAP-aanvraag bieden wij onze opleidingen aan met hulp van het Horizon College. Je ontvangt een Horizon College aanmeldbewijs in plaats van een Bit Academy aanmeldbewijs. Hierop vind je ook een andere opleidingsnaam dan die op onze website staan.
Dit zijn de namen van de opleidingen
De namen van onze opleidingen zijn anders dan die van het Horizon College, hieronder vind je een overzicht van welke opleiding je straks op je aameldbewijs vind.
Frontend developer => K0722 Frontend development
Backend developer => K0505 Verdieping software
Fullstack web developer => K0023 Digitale vaardigheden gevorderd
Data analist => K1247 Business intelligence: data-analyse
Data engineer => K1247 Business intelligence: data-analyse
ChatGPT => K1359 Interactieve technologie toepassen
Dit is onveranderd
- je volgt je opleiding nog steeds bij Bit Academy.
- je ontvangt een Certificaat na afronding van je opleiding.
Mocht je nog vragen hebben, neem gerust even contact met ons op!
STAP-budget is een subsidie die verstrekt wordt vanuit het UWV. De afkorting STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Het is bedoeld om jezelf nieuwe skills aan te leren zodat je een nieuwe baan kunt vinden.
Het is niet meer mogelijk om STAP-budget aan te vragen.
Het is niet meer mogelijk om STAP-budget aan te vragen.
Het STAP-budget is beschikbaar voor jou als je: tussen de 18 en 67 jaar bent en een Nederlands BSN hebt. Je kunt per jaar voor één scholingsactiviteit STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1000,-. Je kunt de subsidie niet aan meerdere opleidingen uitgeven in hetzelfde jaar.
Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.
De Algemene Voorwaarden vind je hier.
Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.
Na afronden van en traject krijg je een certificaat voor het traject dat je hebt gevolgd. Je kan dit certificaat vervolgens gebruiken als bewijs van kennis.
Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savvy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.
Nee dit hoeft niet. Tijdens het maken van de exercises leggen we je stap-voor-stap uit welke programma's je nodig hebt en helpen we je met het installeren.
Je laptop moet Windows 10 of hoger, MacOS 12 of hoger of Linux als besturingssysteem draaien. Daarnaast moet je minimaal 8 gb aan werkgeheugen hebben en een goede internetverbinding.
Ja zeker! Jaren geleden was het vereist om goed in wiskunde te zijn om te leren programmeren. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Bij programmeren worden tevens je problem-solving skills gebruikt, terwijl wiskunde meer actief is in het logische deel. Je kunt dus wiskundig onderontwikkeld zijn en toch prima programmeren!