MBO Software Developer

4.6
(435 beoordelingen)
Duur
2-4 jaar
Locaties
Amsterdam, Purmerend, Groningen
Leerweg
BOL
Niveau
MBO niveau 4
Word binnen 3 jaar IT genie door onze praktische opleiding met veel contact in het echte bedrijfsleven.
Deelnemers van onze opleiding werken nu bij

Handig om te weten!

  • Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort. Bij hun sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, maar Bit Academy voert de opleiding uit.
  • Je krijgt hierdoor een praktische opleiding uit het bedrijfsleven, maar die goedkoper is dan een particuliere tech-opleiding
  • Je hebt alle rechten van een MBO-opleiding, inclusief een OV-kaart
  • Kom snel in contact met bedrijven via onze Tech talks
  • 70% heeft direct een mooie baan, 30% stroomt door naar het HBO.
Bit-Academy heeft de Computable Awards
gewonnen voor beste opleiding

Praktische informatie

Schoolkosten en DUO

Omdat Bit Academy een MBO-opleiding is, kom je in principe in aanmerking voor studiefinanciering. Hoe hoog het bedrag van jouw studiefinanciering zal zijn hangt af van jouw persoonlijke situatie. Op de website van DUO vind je hier meer informatie over.

Aanmelding en toelating

Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost, het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Nadat jij je hebt ingeschreven, vragen we je eerst een benchmark test te doen. De benchmark is bedoeld om te evalueren of programmeren bij je past. Het duurt 4 uur en is altijd op locatie. We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken.

Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

Begeleiding

De tech-wereld verandert continu. Wat gisteren de standaard was, is vandaag alweer verouderd. Het is daarom cruciaal dat je leert hoe je snel nieuwe technieken kunt aanleren, zonder coach of docent, maar zelf.

Daarom leer je bij Bit Academy door het zelf te doen. Met kleine opdrachten leer je zelf programmeren. Er zijn natuurlijk altijd coaches aanwezig. Als je vastzit, helpen zij je weer verder op weg, maar ze zullen je nooit antwoorden geven. Jij zult het uiteindelijk zelf moeten uitvogelen. Want daarvan leer je echt het meest.

Geen klassikale lessen

Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort, met hen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af. De Bit-Academy is de partij die de opleiding daadwerkelijk uitvoert. Je betaalt dus gewoon regulier schoolgeld. Aan de Bit Academy zitten geen extra kosten verbonden.

Kies hier de locatie waar je je wil inschrijven

Groningen

Sinds 2021 zijn we ook actief in het Hoge Noorden, dat zich in razend tempo ontwikkelt als epicentrum van de tech.

Purmerend

Ben je een game-fan? Dan heb je vast gehoord van h20, de grootste Esports campus van Europa. Ook hier is Bit Academy natuurlijk te vinden.

Amsterdam

In Amsterdam West zijn we ingetrokken bij de co-working spaces van The Next Web, pal tussen de toffe bedrijven waar jij straks aan de slag gaat.

Waarom kiezen voor de Bit Academy

Kies je eigen pad

Binnen ons vakgebied zijn er veel specialisaties, en iedere programmeur heeft zijn of haar voorkeur. Verplicht technieken moeten leren waarvan je weet dat je er toch niets mee gaat doen is zonde van de tijd en energie. Bij ons kan je daarom je eigen pad kiezen en precies de onderwerpen kiezen die jij leuk vindt om te leren*.

*omdat je een MBO-opleiding gaat volgen zijn vakken als Nederlands, Engels en Rekenen verplicht.

Een College opleiding met beide benen in het werkleven

Bit Academy is een onderdeel van Bit. Bit is een research en prototyping studio gerund door 50 jonge tech talenten. Bit's missie: to fast-forward the impact of emerging tech. Bit bouwt de toekomst met prototypes van hardware, software en AI. Dit doen ze voor een aantal toonaangevende bedrijven zoals ING, Heineken, Louwman en de NS.

De nieuwste innovatieve technologieen leren en toepassen

Tussen Bit en  Bit Academy wordt intens samengewerkt. Bit is actief met de laatste technologieën en deze kennis gebruiken wij vervolgens bij  Bit Academy om de studenten te laten werken met cutting-edge technieken. Daarom is tech bij ons geen geschiedenisles, maar vooruitkijken naar de toekomst.

Dit ga je leren

Route 1 - Full stack web developer

Wat is het?
Niets zo frustrerend als een slecht werkende website. Aan jou zal dat in elk geval niet liggen, als je aan de slag gaat met de route full stack web developer. In deze veelzijdige route leer je websites bouwen waar logica in zit. Aan de voorkant, maar zeker ook aan de achterkant.

Voor wie is het?
Wil je complete applicaties of superstrakke websites zelf van A tot Z kunnen bouwen? Wil je alles kunnen tweaken, van de user interface tot het afhandelen en opslaan van data? En vind je het heerlijk om dagen in een code te duiken? Dan is de route full stack web developer jou op het lijf geschreven.

Leer Hard Skills
Om van jou een full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML Introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen), CSS Introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript Introductie (variabelen, functies, control structures, events) PHP Introductie (variabelen, loops, control structures) PHP Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) PHP Frameworks (htaccess, routing, Laravel) Databases (SQL: select, from, where) Database advanced (join, functions) Database PDO Reguliere expressies Unit + Integration Testing

Leer Soft Skills
Om te kunnen uitblinken in je werk als full stack web developer is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

Route 2 - Front end developer

Wat is het?
Altijd al de ambitie gehad om websites of apps te bouwen waar bezoekers stijl van achterover slaan? Dan is dit dé route waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je leert de basisvaardigheden van een front end developer, zoals HTML, CSS en Javascript. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen jouw content vinden in Google, wanneer ze online iets zoeken.

Voor wie is het?
Wil je prachtige websites kunnen bouwen? Ben je visueel ingesteld en lijkt een baan als front end webdeveloper je wel wat? Dan is dit een perfecte route voor jou.

Leer Hard Skills
Hard skills Om van jou een frront end developer full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML-introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen) CSS-introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript-introductie (variabelen, functies, control structures, events) CSS Advanced (position, flexboxes, flex grid, advanced selectors) Tooling (node, npm, yarn, sass) CSS Pro (BEM, Sizes, Media Queries) Hoe zet je een design om in code Templating Frameworks (React, Angular, vue) CSS Animations

Leer Soft Skills
Om te kunnen uitblinken in je werk als front end developer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

Route 3 - Data engineer

Wat is het?
Data is het nieuwe goud, en in deze route leer je het delven. Je leert hoe je de bergen data waarover organisaties beschikken verzamelt, uit verschillende bronnen, maar bijvoorbeeld ook hoe je die data kunt repareren en visualiseren om er maximaal waarde uit te halen.

Voor wie is het?
Ben jij het type dat liever op de harde cijfers afgaat dan op gepruttel in de onderbuik? Dan is deze route misschien wel iets voor jou. Je leert data inzichtelijk te maken en te kunnen benutten voor het nemen van de juiste beslissingen.

Leer Hard Skills
Om van jou een data engineer te maken, leer je tijdens deze route onder meer: Python Introductie (variabelen, loops, control structures) Python Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) Databases (SQL: select, from, where) Jupyter notebooks Grafieken theorie Visualiseren met Panda's en Seaborn Verzamelen van data via CSV en API's Manipuleren/verbeteren van data

Leer Soft Skills
Om te kunnen uitblinken in je werk als data engineer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

Hoe ziet het opleidingstraject er uit? 

01Aanmelden

Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de opleidingen waarmee we partneren. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit Academy voert de opleiding uit.

02 Toelating

Onze opleiding is een MBO-opleiding op niveau 4. Om te worden toegelaten, heb je minimaal een vmbo-diploma nodig, of havo 4 hebben afgerond. Daarnaast vragen we je eerst een selectietoets te maken. Onder ‘Praktische informatie’ lees je meer over deze toets.

03Aan de slag

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.

04 DIPLOMA IN THE POCKET

Na afronding van de opleiding ontvang je een volwaardig MBO-diploma en Bit Academy certificaat. Met je opgedane skills kun je direct aan het werk; bedrijven staan te springen om techies zoals jij.

05 werken of NAAR HET HBO

Liever nog even doorstuderen? Dat kan! De opleiding sluit perfect aan bij verschillende opleidingen op HBO-niveau, zoals Informatica of Interactieve Media. Bit Academy heeft samenwerkingen met de Hogeschool van Amsterdam en met Avans+.

Deze studenten gingen je voor

Anja Rentenier

“De energie en de positieve insteek waarmee de studenten benaderd worden stel ik erg op prijs. De coding sessies zijn echt mijn favoriete puntje, de uitleg en het ‘laten zien’ van hoe iets werkt heeft mij enorm verder geholpen."

Justin Hartsink

“Via Bit Academy heb ik een goede basiskennis opgedaan van zowel frontend als backend. Ik vond het erg fijn dat er een uitgebreide online learning community was waar je gemotiveerde medestudenten om hulp kon vragen."

Ardian Chigenay

“Erg fijn dat er zo'n zware focus ligt op praktijk in plaats van op theorie. Ik vond het goed werken dat er geen lange lesdagen zijn maar dat je leert door zelf te doen. Nu heb ik het gevoel dat ik het echt begrijp."

Jabbar

This is Jabbar from group 23, we had great support from the educator en the seniors who stand for us and our even simple questions all the time, you won't learn only how to code, but also how to be an independent programmer, by teaching you how to look for the answer by your self.

Koen Tibben

Great courses, very dedicated coaches. Awesome way to start your IT career.

Tom Dijkhuis

Bit-academy is een top keuze als je je kennis op het IT gebied wil uitbreiding of als je helemaal nieuw bent op dit gebied. De leertrajecten hebben een goede opbouw qua oefeningen en er zijn veel mogelijkheden qua hulp mocht je er toch niet zelf uitkomen, zeker een aanrader!

Anja Rentenier

“De energie en de positieve insteek waarmee de studenten benaderd worden stel ik erg op prijs. De coding sessies zijn echt mijn favoriete puntje, de uitleg en het ‘laten zien’ van hoe iets werkt heeft mij enorm verder geholpen."

Justin Hartsink

“Via Bit Academy heb ik een goede basiskennis opgedaan van zowel frontend als backend. Ik vond het erg fijn dat er een uitgebreide online learning community was waar je gemotiveerde medestudenten om hulp kon vragen."

Ardian Chigenay

“Erg fijn dat er zo'n zware focus ligt op praktijk in plaats van op theorie. Ik vond het goed werken dat er geen lange lesdagen zijn maar dat je leert door zelf te doen. Nu heb ik het gevoel dat ik het echt begrijp."

Jabbar

This is Jabbar from group 23, we had great support from the educator en the seniors who stand for us and our even simple questions all the time, you won't learn only how to code, but also how to be an independent programmer, by teaching you how to look for the answer by your self.

Koen Tibben

Great courses, very dedicated coaches. Awesome way to start your IT career.

Tom Dijkhuis

Bit-academy is een top keuze als je je kennis op het IT gebied wil uitbreiding of als je helemaal nieuw bent op dit gebied. De leertrajecten hebben een goede opbouw qua oefeningen en er zijn veel mogelijkheden qua hulp mocht je er toch niet zelf uitkomen, zeker een aanrader!

Pamela Blaauw

“Vóór de opleiding heb ik tutorials gekeken en probeerde ik mezelf te leren programmeren. Wat ik heel fijn vond aan Upskill is dat er dagelijks coaches en medestudenten in de online learning community aanwezig zijn, waar je je code aan kunt voorleggen en die je kunnen helpen."

Debby Romberg

Bit-Academy biedt mij wat in online (free)code materiaal ontbreekt: de stok achter de deur om er 12 weken lang volop in te duiken en niet te vergeten de waardevolle support van de dagelijks aanwezige coaches.

Carmen Alblas

Fijne werk omgeving, met duidelijke informatie. Coaches die de hele week paraat staan om te helpen, maar geen informatie voorzeggen waardoor je word gestimuleerd eerst zelf opzoek naar het antwoord te gaan. Binnen 10 weken ernorm veel geleerd, en dat ook tot uiting kunnen brengen in mijn eindopdracht!

Pamela Blaauw

“Vóór de opleiding heb ik tutorials gekeken en probeerde ik mezelf te leren programmeren. Wat ik heel fijn vond aan Upskill is dat er dagelijks coaches en medestudenten in de online learning community aanwezig zijn, waar je je code aan kunt voorleggen en die je kunnen helpen."

Debby Romberg

Bit-Academy biedt mij wat in online (free)code materiaal ontbreekt: de stok achter de deur om er 12 weken lang volop in te duiken en niet te vergeten de waardevolle support van de dagelijks aanwezige coaches.

Carmen Alblas

Fijne werk omgeving, met duidelijke informatie. Coaches die de hele week paraat staan om te helpen, maar geen informatie voorzeggen waardoor je word gestimuleerd eerst zelf opzoek naar het antwoord te gaan. Binnen 10 weken ernorm veel geleerd, en dat ook tot uiting kunnen brengen in mijn eindopdracht!

Rik Blauw

“Vóór de opleiding heb ik tutorials gekeken en probeerde ik mezelf te leren programmeren. Wat ik heel fijn vond aan Upskill is dat er dagelijks coaches en medestudenten in de online learning community aanwezig zijn, waar je je code aan kunt voorleggen en die je kunnen helpen."

Debby Romberg

Bit-Academy biedt mij wat in online (free)code materiaal ontbreekt: de stok achter de deur om er 12 weken lang volop in te duiken en niet te vergeten de waardevolle support van de dagelijks aanwezige coaches.

Carmen Alblas

Fijne werk omgeving, met duidelijke informatie. Coaches die de hele week paraat staan om te helpen, maar geen informatie voorzeggen waardoor je word gestimuleerd eerst zelf opzoek naar het antwoord te gaan. Binnen 10 weken ernorm veel geleerd, en dat ook tot uiting kunnen brengen in mijn eindopdracht!

Veelgestelde vragen over
de MBO Software Developer

Hoe meld ik me aan voor de MBO-opleiding?

Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de opleidingen waarmee we partneren. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit.Klik hier om naar het ROC van Amsterdam doorverwezen te worden.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost, het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Nadat je je hebt ingeschreven vragen we je eerst een selectietoets te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt in het weekend plaats (online, vanuit huis). We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

Hoe zien de lessen er uit?

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.

Waar vind ik de studiegids?

Je kunt de studiegids vinden via deze link.

Om het even samen te vatten...

  • Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort. Bij hun sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, maar Bit Academy voert de opleiding uit.
  • Je krijgt hierdoor een praktische opleiding uit het bedrijfsleven, maar die goedkoper is dan een particuliere tech-opleiding.
  • Je hebt alle rechten van een MBO-opleiding, inclusief een OV-kaart.
  • Kom snel in contact met bedrijven via onze Tech talks.
  • 70% heeft direct een mooie baan, 30% stroomt door naar het HBO.