_MBO & HBO

MHBO Software_
Developer

Start je leerroute bij Bit Academy en behaal binnen 5-6 jaar een MBO & HBO Software Development diploma.
Niveau
MBO 4 & HBO Bachelor of Science
Studiebelasting
Voltijd (MBO) Deeltijd (HBO)
Studiekosten
Volledige vergoeding (MBO)
€7.500 per studiejaar, via werkgever (HBO)

Is dit echt iets voor jou?

Plan dan een intake, dan kijken we samen of de MHBO opleiding een geschikte plek is voor jouw ambities!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Onze studenten werken nu bij
1
Route 1 - Full Stack Web Developer

Back-end Niets zo frustrerend als een slecht werkende website. Aan jou zal dat in elk geval niet liggen, als je aan de slag gaat met de route full stack web developer. In deze veelzijdige route leer je websites bouwen waar logica in zit. Aan de voorkant, maar zeker ook aan de achterkant.

Voor wie is het?
Wil je complete applicaties of superstrakke websites zelf van A tot Z kunnen bouwen? Wil je alles kunnen tweaken, van de user interface tot het afhandelen en opslaan van data? En vind je het heerlijk om dagen in een code te duiken? Dan is de route full stack web developer jou op het lijf geschreven.

Leer Hard Skills
Om van jou een full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML Introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen), CSS Introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript Introductie (variabelen, functies, control structures, events) PHP Introductie (variabelen, loops, control structures) PHP Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) PHP Frameworks (htaccess, routing, Laravel) Databases (SQL: select, from, where) Database advanced (join, functions) Database PDO Reguliere expressies Unit + Integration Testing

Leer Soft Skills
Om uit te blinken als full stack web developer is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere vaardigheden komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.Basics
- Front-end Basics
- Back-end Member
- Front-end Member
- Java for Web
- Project Package Manager

2
Route 2 - Front end developer

Altijd al de ambitie gehad om websites of apps te bouwen waar bezoekers stijl van achterover slaan? Dan is dit dé route waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je leert de basisvaardigheden van een front end developer, zoals HTML, CSS en Javascript. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen jouw content vinden in Google, wanneer ze online iets zoeken.

Voor wie is het?
Wil je prachtige websites kunnen bouwen? Ben je visueel ingesteld en lijkt een baan als front end webdeveloper je wel wat? Dan is dit een perfecte route voor jou.

Leer Hard Skills
Hard skills Om van jou een frront end developer full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML-introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen) CSS-introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript-introductie (variabelen, functies, control structures, events) CSS Advanced (position, flexboxes, flex grid, advanced selectors) Tooling (node, npm, yarn, sass) CSS Pro (BEM, Sizes, Media Queries) Hoe zet je een design om in code Templating Frameworks (React, Angular, vue) CSS Animations.

Leer Soft Skills
Om te kunnen uitblinken in je werk als front end developer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

3
Route 3 - Date Engineer

Data is het nieuwe goud, en in deze route leer je het delven. Je leert hoe je de bergen data waarover organisaties beschikken verzamelt, uit verschillende bronnen, maar bijvoorbeeld ook hoe je die data kunt repareren en visualiseren om er maximaal waarde uit te halen.

Voor wie is het?
Ben jij het type dat liever op de harde cijfers afgaat dan op gepruttel in de onderbuik? Dan is deze route misschien wel iets voor jou. Je leert data inzichtelijk te maken en te kunnen benutten voor het nemen van de juiste beslissingen.

Leer Hard Skills
Om van jou een data engineer te maken, leer je tijdens deze route onder meer: Python Introductie (variabelen, loops, control structures) Python Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) Databases (SQL: select, from, where) Jupyter notebooks Grafieken theorie Visualiseren met Panda's en Seaborn Verzamelen van data via CSV en API's Manipuleren/verbeteren van data

Leer Soft Skills
Om te kunnen uitblinken in je werk als data engineer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

In de opleiding aan de slag met projecten bij echte bedrijven
Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

1
Leerjaar 1

- Back-end Basics
- Front-end Basics
- Back-end Member
- Front-end Member
- Java for Web
- Project Package Manager

2
Leerjaar 2

- Networking
- Linux
- Tooling and AI
- Docker
- CI / CD
- Testing
- Security (Software)
- Agile (Project)
- Design pattern
- Low code

3
Leerjaar 3

-Architecture (project)
- Functional Programming
- Database internals
- Algorithms & Data structures
- Internship  

4
Leerjaar 4

- Kubernetes
- Cloud
- Security (Pentesting)
- Monitoring
- Performance Project
- Internship 2
- Project Package Manager (final)

Onze Bit Academy coaches helpen jou het beste uit jezelf te halen, door 1 op 1 coaching.

Bob

Ik geef nooit antwoorden, maar laat studenten altijd zelf de fouten in hun code vinden.
Superpower Binary Magician
Favoriete film The Imitation Game

Ties

Een goede coach inspireert, begeleidt en helpt anderen hun volledige potentieel te bereiken.
Superpower Syntax Samurai
Favoriete film Blackhat

Craig

Door te leren van gisteren, kun je vandaag en morgen transformeren.
Superpower Bit Bandit
Favoriete film Titanic

Claire

Geloof in jezelf, want je hebt meer potentieel dan je denkt.
Superpower Debug Diva
Favoriete film Dukes of Hazzard

Niels

Als oud Bit Academy student, ken ik de obstakels van programmeren en help ik graag nieuwe studenten verder.
Superpower Java Code Wizzard
Favoriete film Tron Legacy

Thomas

Wees nieuwsgierig, blijf leren, word de beste versie van jezelf.
Superpower Code Ninja
Favoriete film Dukes of Hazad

Hoe verloopt de opleiding?

Ons opleidingstraject is super simpel, maar heel uitdagend.
1

Aanmelden

Meld je aan via de typeform bovenaan deze pagina om je aanmelding te starten.
2

Toelating

HBO
We vereisen basiskennis van IT en een software opleiding van niveau 4 of hoger en een relevante functie in de IT.

MBO
Je doet een toelatingstoets waarmee we bepalen of je geschikt bent voor dit traject.
3

Aan de slag

HBO
Je hebt 1 dag per week les en werkt 4 dagen per week in de praktijk.

MBO
Je werkt bij ons op school zo snel mogelijk door de MBO track heen.
4

Diploma ready

Na 5 tot 6 jaar rond je de opleiding af en ontvang je een Bit Academy MBO & HBO-diploma.

Jouw opleiding wordt leuker door ons unieke leerplatform

*Weergaves in dit schema zijn een visualisatie van de functionaliteiten, geen screenshots. Neem contact op voor een live demo.
Peer to peer reviews

Je krijgt constant feedback, van ons en van je peers

Folders and structure
HTML/CSS Beginner
Bootstrap
Universum

Volg je eigen pad en mix & match richtingen via het universum

Gamification

Verdien badges, behaal streaks en level up tijdens je studie

Excercises

Werk op je eigen tempo aan excercises waar je klaar voor bent

Folders, files and structure
Folders, files and structure
Coaching & community

Sta direct in contact met coaches, wanneer jij ze nodig hebt

Hey!
Hoe plaats ik een request?
Als Software Developer zijn er talloze mogelijkheden waar je kunt werken. Het mooie van dit beroep is dat vrijwel elk bedrijf of organisatie tegenwoordig een online aanwezigheid nodig heeft. Hierdoor zijn er veel verschillende sectoren waarin je aan de slag kunt gaan als developer.

Daarnaast ben je met een diploma van Bit Academy zeer gewild in de arbeidsmarkt. Werkgevers staan te springen om jouw expertise en vaardigheden. Je opent de deuren naar een wereld vol carrièrekansen en mogelijkheden.

Bol.com

Bouw en verbeter zowel frontend als backend, implementeer nieuwe features, optimaliseer prestaties en overwin technische uitdagingen.

Uber

Bouw en verbeter baanbrekende ride-sharing en logistieke apps bij Uber, met innovatieve technologieën die naadloze en betrouwbare oplossingen bieden en de wereld transformeren.
Het HBO Traject is een samenwerking tussen Bit Academy en Stichting Global School for Entrepreneurship. Bij het afstuderen krijg je jouw diploma van deze stichting.
Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam. Bij hun sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, maar Bit Academy voert de opleiding uit. Je hebt alle rechten van een MBO-opleiding, inclusief een OV-kaart
Financiering door je werkgever mogelijk: Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om de kosten van de opleiding te vergoeden.
De opleiding is volledig in het Engels.
Je hebt de flexibiliteit om onze opleiding binnen een tijdsbestek van 5 tot 6 jaar af te ronden, afhankelijk van je persoonlijke inzet en tempo.

Bit Academy heeft de Computable Awards
gewonnen voor beste opleiding

Waarom Bit Academy?

Kies je eigen pad

Binnen ons vakgebied zijn er veel specialisaties, en iedere programmeur heeft zijn of haar voorkeur. Verplicht technieken moeten leren waarvan je weet dat je er toch niets mee gaat doen is zonde van de tijd en energie. Bij ons kan je daarom je eigen pad kiezen en precies de onderwerpen kiezen die jij leuk vindt om te leren.

Een College opleiding met beide benen in het werkleven

Bit Academy is een onderdeel van Bit. Bit is een research en prototyping studio gerund door 50 jonge tech talenten. Bit's missie: to fast-forward the impact of emerging tech. Bit bouwt de toekomst met prototypes van hardware, software en AI. Dit doen ze voor een aantal toonaangevende bedrijven zoals ING, Heineken en de NS.

De nieuwste innovatieve technologieën leren en toepassen

Tussen Bit en  Bit Academy wordt intens samengewerkt. Bit is actief met de laatste technologieën en deze kennis gebruiken wij vervolgens bij  Bit Academy om de studenten te laten werken met cutting-edge technieken. Daarom is tech bij ons geen geschiedenisles, maar vooruitkijken naar de toekomst.

Veelgestelde vragen

En direct de antwoorden!
Wat zijn de toelatingseisen voor HBO?

Voor het programma verwelkomen we je als je basiskennis hebt van IT en een IT-gerichte opleiding op niveau 4 of hoger hebt afgerond. Daarnaast is het belangrijk dat je een relevante functie hebt in het IT-werkveld. We zullen een intakegesprek met je voeren op basis van criteria en je portfolio-presentatie.

Wat zijn de toelatingseisen voor MBO?

Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost. Nadat je je hebt ingeschreven vragen we je eerst een selectietoets te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt in het weekend plaats (online, vanuit huis). We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

Wat is de duur van de opleiding?

Bij Bit Academy heb je de vrijheid en flexibiliteit om je opleiding binnen een ruim tijdsbestek van 5 tot 6 jaar af te ronden, zodat je de mogelijkheid hebt om je studie in te richten op basis van je persoonlijke behoeften, werkverplichtingen en tempo.

Wat moet ik aanschaffen voor deze opleiding?

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig met een Windows, MacOS of Linux besturingssysteem. Daarnaast moet deze minimaal 8 gb aan werkgeheugen hebben.

Onze locatie

Locatie van Bit Academy in Amsterdam

Amsterdam

Kon. Wilhelminaplein 1, 1062 HG
Je rond de opleiding af in een tijdsbestek van 4 tot 6 jaar, afhankelijk van je persoonlijke inzet en tempo.
Je hebt een relevante functie hebt in het IT-werkveld.
Je werkt minimaal 4 dagen in de week bij je huidige werk.
Je hebt minimaal een MBO niveau 4 opleiding als Software Developer afgerond.

Is dit echt iets voor jou?

Plan dan een intake, dan kijken we samen of de HBO opleiding een geschikte plek is voor jouw ambities!

Wanneer wil je beginnen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Software Developer

MHBO
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.