_trainee

Data Analist

Wil je toch starten met een tech opleiding? Kijk dan op onze Pro pagina.
Duur
Eigen tempo & 280 uur aan lesstof
Gemiddelde kosten
2.250,-
Lesmethode
Eigen tempo & 280 uur aan lesstof
Studielast
16 uur per week
Ik word Data Analist
Wordt lid van Bit Academy PRO, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis Daarna 250,- per maand. Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Meer over PRO

2.250,-

Onze geschatte investering tot je het certificaat hebt behaald
Hoe komen we daarbij?
De berekening is gebaseerd op de gemiddelde doorloptijd van 9 maanden tot het certificaat en een wekelijkse studielast van 20 uur.
Je betaalt maandelijks voor Bit Academy Pro. Dat betekent dat je kosten hoger uit kunnen vallen als je langer over de opleiding doet, maar ook lager wanneer je sneller leert of meer tijd investeerd. Zo hou jij alle controle, dat vinden we wel zo eerlijk.
Onze studenten werken nu bij
Hou jij van analytische vraagstukken? Denk jij veel inzicht uit complexe informatie te kunnen halen? Dan is de Data Analist opleiding geschikt voor jou!

De Data Analist opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen specialiseren in het analyseren van grote hoeveelheden data en het toepassen van deze inzichten in de bedrijfsvoering. Je leert hoe je data kunt ophalen en verwerken met Python.
Daarnaast leer je deze data visualiseren met behulp van Power BI. Hiermee kun je grote hoeveelheden data presenteren in een duidelijke en overzichtelijke manier, zodat managers en andere beslissers snel kunnen zien wat er speelt.

Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je aan de slag als trainee data analist of door met de Bit-track data engineer.

Werken als Data Analist

Henry

Dit ga je leren

Onze Data Analist opleiding bestaat uit meerdere modules. Zo zorgen wij ervoor dat je op de hoogte bent van de belangrijkste data skills die je nodig hebt in het bedrijfsleven als je deze richting op wilt.
1
Wat is Python?

- Wat zijn notebooks?
- Wat is Mark Down?
- Wat zijn modules?
- Wat zijn variabelen?
- Wat zijn loops?
- Hoe gebruik je pandas?
- Hoe maak je je eerste plots?
- Wat zijn if statements?
- Wat zijn try/catch statements?
- Hoe bouw je je eigen rekenmachine?

2
Databases voor Analisten

- Wat is een database?
- Wat is SQL?
- Hoe kun je data uitlezen?
- Hoe haal ik specifieke data op?
- Hoe bepaal ik de volgorde?
- Wat is aggregatie?
- Hoe link ik tabellen?

3

Visualiseren voor Analisten

- Wat is datavisualisatie?
- Hoe gebruik je Matplotlib?
- Hoe gebruik je Seaborn voor visualisatie?
- Welke visualisatie voor welke data?

4
Manipuleren voor Analisten

- Hoe ga je om met missende waardes in je dataset?
- Hoe vind je outliers en hoe ga je hiermee om?
- Hoe maak je gebruik van een landkaart om data op te plotten?

5
Interpreteren

- Wat is goede data?
- Wat is significantie?
- Wanneer is data betrouwbaar?
- Wat is bias?
- Hoe onderzoek je je data?

6
Power BI

- Wat is Power BI?
- Hoe maak je een mooi dashboard?
- Hoe laad je data in?
- Hoe transformeer je data?
- Hoe maak je visuals in Power BI?
- Wat zijn slicers en hoe gebruik je deze?
- Hoe kan ik waardes tonen op mijn dashboard?
- Wat zijn relaties?

Let op: een Windows laptop is vereist voor de
Power Bi track

7
Business Case

- Hoe bouw ik een HR Dashboard?
- Welke relatie leg ik op welke tabellen?
- Wat zijn measures en hoe gebruik ik deze in mijn project?
- Wat is DAX en hoe gebruik ik het in mijn project?

8
Data Analytics Project

- Hoe pas ik al mijn geleerde kennis toe in één project?
- Welke data heb ik nodig?
- Welke queries moet ik uitvoeren op de database?
- Welke mutaties moet ik doen om de data in te lezen?

Je leert over deze technieken

Onderstaand de belangrijkste technieken voor een junior Data Analist.

Python

Als je het over programmeertaal hebt, dan heb je het natuurlijk over Python. Pas je skills toe bij analyses, automatisering, leer Syntax gebruiken en bouw projecten in Python.

SQLite

Is een softwarebibliotheek die een relationeel database management systeem biedt. Het ondersteunt standaard SQL-commando's voor datamanipulatie en query's, en kan worden geïntegreerd in verschillende programmeertalen.

Power BI

Power BI is dé business intelligence- en data visualisatie tool. Het helpt je data om te zetten in interactieve, deelbare en nuttige inzichten. Power BI biedt ook een reeks hulpmiddelen voor gegevensanalyse en visualisatie, waaronder dashboards, rapporten en datasets.

Dataframes

Dataframes zijn een fundamentele datastructuur die veel wordt gebruikt in programmeertalen als Python, voor het opschonen, transformeren en analyseren van data.

Data Visualisatie

Datavisualisatie is het omzetten van data in grafieken, diagrammen, kaarten en plots. Het doel van datavisualisatie is mensen te helpen patronen, trends en relaties in data te zien.

Pandas

Pandas is een open-source Python-bibliotheek voor data-analyse. Het biedt een aantal hulpmiddelen voor het opschonen, manipuleren en visualiseren van data.

Wat onze Academy leden zeggen

Oud Academy leden vertellen je graag hoe zij hun opleiding ervaren hebben. En wij delen graag hun ervaringen met jou...
Wil jij Data Analist worden en deel nemen aan onze Data Analist opleiding, dan hoef je geen bepaald opleidingsniveau te hebben. MBO, HBO, WO: iedereen is bij ons welkom. Het opleidingsniveau bepaalt hierbij namelijk niet hoe goed iemand met data te werk kan gaan. Je kan vanuit onze opleiding op allerlei plekken terecht komen.

Finance

Transformeer data in heldere KPI’s op het gebied van omzet, loonkosten en bezetting.

E-Commerce

Maak van je dataset je business intelligence, die zowel directe als indirecte waarde biedt.
Onze Data Analist opleiding volgen om in de toekomst als Data Analist te werken? Slimme keuze! Deze functie heeft diverse voordelen die goed zijn om te weten. Wij zetten het voor je op een rijtje.
Het beroep van de toekomst
Het is het snelst groeiende tech-beroep van het moment
Er is veel werk te vinden in verschillende beroepsgroepen
Een hoog inkomen: gemiddeld salaris van € 2.500
Kans om door te groeien tot bijvoorbeeld data engineer

Waarom Bit Academy Pro?

Leren door te doen

Snel afgeleid door saaie colleges of eindeloze instructies? Dat begrijpen we. Wij vinden het daarom belangrijk om te leren door te doen. Dat betekent dat je veel aan de slag gaat met het maken van praktische opdrachten, zodat je echt met de praktijk bezig bent. Bij de Data Analist opleiding werk je met datasets uit het bedrijfsleven: dé manier om de vaardigheden echt onder de knie te krijgen.

Deel van onze learning community

Wanneer je een ICT-opleiding bij ons gaat volgen, kom je terecht in een online learning community. Deze community bestaat inmiddels al uit 3.000+ members, waaronder mede cursisten en coaches. Dit is dé plek om je vragen te stellen en te connecten met andere tech-liefhebbers.En connecties binnen deze beroepsgroep zullen in een later stadium nog wel eens goed van pas kunnen komen. Je netwerk uitbreiden met andere tech-liefhebbers is dus heel nuttig.

Begeleiding door experts

Jou opleiden tot een beginnende tech-professional doen wij met een team van ervaren experts. Onze tech guru’s zijn er voor je als je even vastloopt, een vraag hebt of tips en tricks nodig hebt. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we jou het beste op weg helpen. Bij ons leer je altijd de nieuwste technieken die ook gebruikt worden in het bedrijfsleven.

Leer de skills die werkgevers zoeken

Bij ons ben je aan het juiste adres voor het leren van de skills die werkgevers zoeken. Wij leren je echt alles wat je nodig hebt in dit vakgebied. De vraag naar Web Developers wordt groter en groter, waardoor jij klaar moet zijn voor het echte werk.Je leert de nieuwste technieken en kunt na de opleiding direct aan de slag bij een tof bedrijf. Wij hebben een groot netwerk aan zeer goede werkgevers. Enkele voorbeelden? Denk aan werkgevers als: Heineken, Booking.com, Google, Facebook, Spotify en Duolingo.

Ruimte voor persoonlijke groei

Bit Academy vindt het belangrijk om persoonlijke groei te stimuleren. Dit doen wij door jou tijdens de gehele opleiding zo goed mogelijk te begeleiden. Wij streven ernaar om jou verder te laten ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Bit Academy is de beste ICT-opleiding in ons land om tech vaardigheden bij te brengen. Of je nu de vrijheid hebt om fulltime te leren of liever leert naast je huidige studie of baan: bij ons kun je terecht.

Volledig online

Lesstof volgen, gewoon vanaf je beeldscherm: hoe makkelijk is dat? Wij maken het mogelijk. Onze ICT-opleidingen zijn namelijk volledig online, wat betekent dat jij niet fysiek ergens op locatie aanwezig hoeft te zijn. Dit betekent dus ook dat je op ieder gewenst moment aan de slag kunt gaan met de materie.

Waarom deze data course?

Data Analisten zijn gewild

Er is momenteel héél veel vraag naar data analisten en die vraag zal alleen maar toenemen. Zodra jij je certificaat hebt behaald en dus een bewijs van kennis hebt, kun je als trainee data analist aan de slag bij een mooi bedrijf.

Data wordt steeds belangrijker

We kunnen in het dagelijks leven niet meer zonder data. Ook in het bedrijfsleven zal data binnen alle beroepsgroepen leidend worden. Als je aan de slag gaat als Data Analist heb je dus een belangrijke, rol binnen een bedrijf, met heel veel potentie.

Goede doorgroei-mogelijkheden

Als data analist kun je voortdurend nieuwe dingen leren. Groei door van trainee naar junior naar medior, of ontwikkel je tot data scientist, binnen het data-vak zijn er doorgroeimogelijkheden zat!

Werken met datasets van echte bedrijven

Wij hanteren een praktijkgerichte aanpak, zodat je meteen een goed beeld hebt van hoe deze functie er in het bedrijfsleven uitziet.

Leer relevante skills

Bij ons leer je alleen wat écht nodig is om in de toekomst het maximale uit je carrière als Data Analist te halen. Wij leren je dus de belangrijkste vaardigheden. Denk hierbij aan Python, Power BI, SQL, Jupyter notebook, Seaborn en DAX.

Meteen aan de slag

Deze Data Analist opleiding is geschikt voor jou als je graag meer wilt leren over data, maar niet zit te wachten op eindeloze instructies of tutorials. Bij ons ga je namelijk echt meteen aan de slag met praktische oefeningen. Dat is tenslotte wat je in de praktijk ook te wachten staat.

Veelgestelde vragen

En direct de antwoorden!
Wat zijn de toelatingseisen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld een Nederlands BSN hebben, ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen.

Welk opleidingsniveau heb ik nodig om te kunnen starten?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe heb ik contact met de docenten en medecursisten?

Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De gurus kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Ben je overtuigd en wil je deze opleiding volgen? Leuk, wij zijn klaar om jou te helpen om een beginnende tech-guru te worden. Meld je snel aan voor onze opleiding als je interesse hebt, dan nemen wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in behandeling om te kijken of je een goede match bent.
Gemiddelde maandsalaris is €3.622
Groeiend vakgebied
Leuk, analytisch en uitdagend!
Krijg direct toegang tot de volledige Bit Academy opleiding, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis
Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Daarna 250,- per maand.

Junior Data Analist

Direct beginnen met Pro
Starten