_junior

Back-End Developer

Wil je toch starten met een tech opleiding? Kijk dan op onze Pro pagina.
Duur
Eigen tempo
Gemiddelde kosten
2.250,-
Lesmethode
Eigen tempo & 280 uur aan lesstof
Studielast
12-16 uur per week
Ik word Back-end Developer
Wordt lid van Bit Academy PRO, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis Daarna 250,- per maand. Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Meer over PRO

2.250,-

Onze geschatte investering tot je het certificaat hebt behaald
Hoe komen we daarbij?
De berekening is gebaseerd op de gemiddelde doorloptijd van 9 maanden tot het certificaat en een wekelijkse studielast van 20 uur.
Je betaalt maandelijks voor Bit Academy Pro. Dat betekent dat je kosten hoger uit kunnen vallen als je langer over de opleiding doet, maar ook lager wanneer je sneller leert of meer tijd investeerd. Zo hou jij alle controle, dat vinden we wel zo eerlijk.
Onze studenten werken nu bij
Tijdens deze opleiding leg je de basis voor een carrière als Back-end Developer. Je krijgt inzicht in de technologieën en technieken die worden gebruikt aan de achterkant van een website of app. Ook doe je hands-on ervaring op met het bouwen van toffe projecten. Zo ben je straks goed voorbereid om als junior Back-end Developer aan de slag te gaan of verder te leren in de track Medior Back-end Developer.Eerst meer weten over wat je als student van ons kunt verwachten? Lees dan verder, wij vertellen je alle ins en outs!

Dit ga je leren

Onze Back-end Web Developer opleiding is geschikt voor studenten die interesse hebben in het ontwikkelen van programma’s en websites. Om jou hier beter in te laten worden, maken wij gebruik van verschillende modules. Hoe onze Web Developer opleiding er ongeveer uitziet? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.
1
HTML / CSS Beginner

- Structuur van een website opzetten met HTML
- De juiste elementen gebruiken op je webpage
- CSS gebruiken voor het stylen van je pagina

2
PHP beginner

- Een rekenmachine bouwen waarin de verschillende operatoren aan bod komen en de foutieve invoer wordt afgevangen.
- Instellen van een linter om linter issues te detecteren en automatisch te verbeteren.

3
PHP novice

- Input binnenhalen om te gebruiken binnenin je script.
- Script uitvoeren om het wisselgeld te berekenen.
- Herschrijven / refactoren van je code om deze in meer scenario’s een goed resultaat bieden.

4
PHP web

- Webapplicatie die het wisselgeld in afbeeldingen teruggeeft.
- Informatie uit formulieren elders in je applicatie gebruiken.

5
Database beginner

- Lokaal een database bijhouden
- De database aanmaken
- De database uitlezen
- De database aanpassen
- De database verwijderen

6
Database PDO

- Koppeling maken tussen database en je webpagina.
- Database aanpassen met het verzenden van een formulier. 
- Op een veilige manier de input data verwerken in je database.

7
PHP together

- In groepsverband werken aan een project.
- Een game ontwikkelen tegen een andere speler of tegen de computer.
- Aanpassen van DOM-elementen met logica uit een zelfgeschreven chatbot. 
- Het bouwen van een online quiz.

8
Back-end eindproject

- Een groter project opzetten wat echt waarde toevoegt.
- Opzetten en onderhouden van een database.
- De data duidelijk tonen op je webpagina.
- Er voor zorgen dat bepaalde gasten extra of juist geen toegang hebben tot bepaalde pagina’s

Je leert over deze technieken

Dit zijn de belangrijkste technieken voor een Back-end Web Developer.

HTML

HTML is de standaardtaal om webpagina's te bouwen. Het biedt een structuur voor de inhoud op een webpagina, waaronder tekst, afbeeldingen, video's en links.

PHP

Maak kennis met het opzetten, inrichten en maken van Databases. Leer query's schrijven, opbouwen en structureren én haal gegevens op uit verschillende Databases.

Loops

Gebruik loops voor het ophalen van gegevens uit een database, het verwerken van gebruikersinput of het genereren van rapporten. 

Databases

Leer om te gaan met databases om de data te gebruiken voor toepassing in onder meer e-commerce platforms, content management systemen en customer relationship management tools.

MVC

MVC staat voor Model-View-Controller, een software-architectuurpatroon om de data, de user interface en de besturingslogica van elkaar te scheiden in afzonderlijke componenten. 

Template Engines

Gebruik template engines om de presentatielaag van een toepassing te scheiden van de data en de logica, zodat het gemakkelijker wordt om het design bij te werken zonder de onderliggende functionaliteit aan te tasten.

Wat onze academy leden zeggen

Oud Academy leden vertellen je graag hoe zij hun opleiding ervaren hebben. En wij delen graag hun ervaringen met jou...
Back-end developers zijn in talloze sectoren aan het werk. We noemen er een aantal, maar er zijn er nog veel meer.

Tech

Bouw mee aan software, mobiele toepassingen en websites bij een kleine startup of een grote tech-gigant.

Education

Ook onderwijsinstellingen hebben Back-end Developers nodig, bijvoorbeeld voor systemen die leerlinggegevens beheren en voor online leerplatforms.
Onze Front-end Developer opleiding volgen om straks als Front-end Developer aan de slag te gaan? Slimme keuze! Deze opleiding heeft diverse voordelen die goed zijn om te weten. Wij zetten het voor je op een rij:
Er is veel werk te vinden in verschillende beroepsgroepen
Goed verdienen: een gemiddeld startsalaris van
€ 2.500
Samenwerken met aan creatieve projecten
Kans om door te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen

Waarom Bit Academy Pro?

Leren door te doen

Snel afgeleid door saaie colleges of eindeloze instructies? Dat begrijpen we. Daarom doen wij dat ook niet. Wij vinden het belangrijk dat jij leert door te doen. Dat betekent dat je vaak aan de slag gaat met praktische opdrachten, zodat je de vaardigheden echt onder de knie krijgt.

Deel van onze learning community

Wanneer je een ICT-opleiding bij ons gaat volgen, kom je meteen terecht in een online learning community. Deze community bestaat inmiddels al uit 3.000+ members, waaronder mede cursisten en coaches. Dit is dé plek om je vragen te stellen en te connecten met andere tech-liefhebbers. Deze connecties zullen je later nog wel eens goed van pas kunnen komen.

Begeleiding door experts

Jou opleiden doen wij met een team van ervaren programmeurs. Onze community coaches zijn er voor je als je even vastloopt, een vraag hebt of tips en tricks nodig hebt. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we jou het beste op weg helpen. Bij ons leer je altijd de nieuwste technieken, die ook worden gebruikt  in het bedrijfsleven.

Leer de skills die werkgevers zoeken

Programmeurs zijn supergewild. De vraag naar Back-end Developers neemt al een flinke tijd toe, dus wie zich in deze richting specialiseert heeft volop carrièremogelijkheden.  Jij leert precies de skills waar werkgevers nu hard naar op zoek zijn.

Ruimte voor persoonlijke groei

Bit Academy vindt het belangrijk persoonlijke groei te stimuleren. Dit doen wij door jou gedurende de gehele opleiding zo goed mogelijk te begeleiden. Wij streven ernaar om jouw professionele skills verder te laten ontwikkelen en je nieuwe, toekomstbestendige vaardigheden aan te leren. Dit maakt van Bit Academy de beste ICT-opleiding in ons land om tech-vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu de vrijheid hebt om fulltime te leren of liever leert naast je huidige studie of baan: bij ons kun je terecht.

Volledig online

Lesstof volgen, gewoon vanaf je beeldscherm: hoe makkelijk is dat? Wij maken het mogelijk. Onze ICT-opleidingen zijn namelijk volledig online, wat betekent dat jij niet fysiek op een locatie aanwezig hoeft te zijn. Je kunt dus op elk gewenst moment aan de slag gaan met de materie.

Waarom deze Back-end Developer course?

Back-end Developers zijn gewild

Er zijn onwijs veel facatures voor Back-end Developers!

Tech skills zijn een must

Wil je werken in de tech-industrie, dan is het belangrijk om over de juiste tech skills te beschikken.
Tech vaardigheden zijn in veel beroepsgroepen een vereiste: van marketing tot finance!

Veel doorgroeimogelijkheden

Nadat je de Back-end Developer opleiding op juniorniveau hebt afgerond kun je door met de Back-end course op medior level. Ook in je baan als Back-end Developer is het mogelijk voortdurend door te groeien. Als Back-end Developer ben je nooit uitgeleerd.

Relevante skills leren

Wij leren je wat écht nodig is als web developer. Denk hierbij aan programmeertalen als PHP, HTML en CSS.

Meteen aan de slag

Een groot voordeel van deze opleiding is dat je meteen aan de slag gaat. Je hoeft bij ons geen urenlange saaie tutorials te verwachten, je gaat voornamelijk veel praktische oefeningen uitvoeren. Dat is tenslotte hoe je dit het beste onder de knie krijgt.

Veelgestelde vragen

En direct de antwoorden!
Wat zijn de toelatingseisen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld een Nederlands BSN hebben, ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen.

Welk opleidingsniveau heb ik nodig om te kunnen starten?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Hoe lang ben ik met de opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe heb ik contact met de docenten en medecursisten?

Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De gurus kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Denk je na het lezen van deze informatie over onze Web Developer opleiding: dit wil ik! Wacht dan niet langer en schrijf je in voor onze opleiding.
Gemiddelde maandsalaris is €3.910
Groeiend vakgebied
Leuk, analytisch en uitdagend!
Krijg direct toegang tot de volledige Bit Academy opleiding, en garandeer jouw toekomst als data analist!
7 dagen gratis
Geen betaalgegevens nodig, je zit nergens aan vast. Daarna 250,- per maand.

Back-end Developer

Direct beginnen met Pro
Starten