Junior Web Developer

€1000 of
Gratis met STAP
In je eigen tempo
10- 20 uur per week
Leer websites bouwen

Mensen opgeleid van:

De Web Developer opleiding van Bit Academy

Vind jij de technische kant van websites en applicaties interessant en wil je hier graag meer over leren? Dan is de Web Developer opleiding van Bit Academy iets voor jou. Bij deze ICT-opleiding ben je bezig met het ontwikkelen van programma’s, websites en onderdelen hiervan. Wil je zo snel mogelijk beginnen? Schrijf je dan meteen bij ons in. Wil je eerst meer weten over onze Web Developer opleiding, wie wij zijn en welke mogelijkheden je allemaal hebt? Lees dan snel verder, wij vertellen je hieronder alles wat je moet weten.

Dit is de web course

Meteen aan de slag

Je leert met praktische oefeningen hoe je strakke websites en applicaties bouwt.

Relevante skills

Leer programmeertalen als PHP, HTML, CSS, JavaScript en Git.

Praktijkgerichte aanpak

Direct aan de slag met praktische oefeningen, zodat je de skills in de vingers krijgt.

Redenen om te kiezen voor Bit Academy

Onze missie is om de beste ICT-opleiding van de wereld te worden. Dit willen wij bereiken door studenten op een laagdrempelige manier tech-skills te leren. Studenten die het werk gaan doen waar de wereld om vraagt. Voor nu én voor in de toekomst. Er is ontzettend veel vraag naar toppers tech-industrie, en bij ons maak je echt een kickstart van jouw nieuwe carrière. Bij Bit Academy bieden wij je de kans om een Web Developer opleiding te volgen en om de relevantste skills op dit gebied te leren. Maar waarom een ICT-opleiding bij Bit Academy? Wij leggen het je graag uit!

Leren door te doen

Leren door te doen, dat vinden bij belangrijk. Dat betekent dat je bij ons geen eindeloze instructies hoeft te lezen of saaie colleges hoeft uit te zitten, maar dat je door middel van praktijkopdrachten de vaardigheden beter onder de knie krijgt. Zo leer je tenslotte het snelst!

Actieve community
van 2000+ members

Kies je voor een Web Developer opleiding bij Bit Academy? Dan maak je samen met je medecursisten en coaches deel uit van onze online learning community. Deze community bestaat inmiddels al uit 2000+ members. Dankzij deze community, connect je met andere tech-liefhebbers.

Als je vastloopt of andere vragen hebt, kun je deze in de community stellen. Ook is het een hele effectieve manier om jouw netwerk uit te breiden. De mensen die je leert kennen in deze community kunnen je misschien in je verdere loopbaan nog wel eens op weg helpen.


Begeleiding van experts

Reken bij ons op begeleiding van experts, maar liefst zeven dagen per week. Onze guru’s uit de tech-wereld staan iedere dag van de week voor je klaar om jou op weg te helpen en te begeleiden. Zo ben je er zeker van dat je altijd de nieuwste technieken leert en niet voor een langere tijd vastloopt bij een bepaald onderdeel.

Onze experts hebben allemaal ervaring uit het werkveld en weten daarom als geen ander wat nodig is om een te gekke baan in deze industrie te vinden.

Leer de skills die werkgevers zoeken

Bij ons ben je aan het juiste adres voor het leren van de skills die werkgevers zoeken. Wij leren je echt alles wat je nodig hebt in dit vakgebied. De vraag naar Web Developers wordt groter en groter, waardoor jij klaar moet zijn voor het echte werk.

Je leert de nieuwste technieken en kunt na de opleiding direct aan de slag bij een tof bedrijf. Wij hebben een groot netwerk aan zeer goede werkgevers. Enkele voorbeelden? Denk aan werkgevers als: Heineken, Booking.com, Google, Deloitte, Facebook, Spotify en Duolingo.


De opleiding is volledig online

Onze ICT-opleiding is zeer toegankelijk. Hij is namelijk volledig online, waardoor jij niet fysiek op locatie aanwezig hoeft te zijn om aan de slag te gaan met de materie. Leren kan waar je maar wilt, zolang je maar een goede internetverbinding en laptop of computer tot je beschikking hebt.

Persoonlijke groei stimuleren

Met een team dat bestaat uit ervaren experts, stimuleren wij persoonlijke groei. Wij doen er alles aan om jou tijdens de opleiding zo goed mogelijk te begeleiden, zodat je jezelf echt verder kunt ontwikkelen en jezelf nieuwe vaardigheden kunt aanleren. 

Zo ziet de web course eruit

Onze Web Developer opleiding is geschikt voor studenten die interesse hebben in het ontwikkelen van programma’s en websites. Om jou hier beter in te laten worden, maken wij gebruik van verschillende modules. Hoe onze Web Developer opleiding eruitziet? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

Module 1 - Development Start & Commandline

Leer Jarvis gebruiken

Installeer je programmeer tools, zoals Visual Studio

Leer hoe de commandline werkt

Leer meteen Git gebruiken

Module 2 - Git Beginner

Wat is Git?

Leer hoe je Git kan gebruiken om samen te werken

Module 3 - HTML & CSS Beginner

Wat is de HTML pagina structuur?

Leer over semantische elementen

CSS files linken, leer over CSS regels, hoe maak je een kleurige webiste?

Maak forms, zodat je input kan geven aan je website

Module 4 - HTML & CSS Advanced

Wat is box model theorie?

CSS Diner, zodat je kan oefenen met selectors

Je gaat Jarvis nabouwen!

Module 5 - Boostrap

Bootstrap intro

Bootstrap Layouts

Bootstrap components

Bootstrap - projecten, bring it all together

Module 6 - Javascript Beginner

Beginnen met Javascript

Javascript basics

Arrays & Loops met javascript

Functions, Objects en HTML Elements intro

Module 7 - Javascript Novice

Types, Loops & Arrays verdieping

Events met Javascript, Errors, Try & Catch

Functions, Dom Manipulation, API Calls, Classes met OOP

Hoe schrijf je documentatie?

Module 8 - Bouw een webshop

Maak een bestel applicatie

Bekend van

Extra aanbevolen voor deze beroepsgroepen

Marketing

Verbeter en introduceer nieuwe features en applicaties voor marketing webtools en websites.

Publishing

Bouw mee aan de volgende generatie mediatools en zorg achter de schermen voor naadloze integraties.

Finance

Ontwikkel geavanceerde financiële applicaties, die bedrijven helpen meer grip op hun business te krijgen.

e-Commerce

Ontwikkel next level Customer Engagement Platforms of Prograssive Web Apps.

Gaming

De Nederlandse gaming industrie is giga. Werk mee een de nieuwste hit op gamegebied!

Startups

Bij de meeste startups draait het allemaal om het ontwikkelen van baanbrekende applicaties.

Geaccrediteerd door:

Waarom deze web course volgen?

Fullstack webdevelopers zijn gewild

Zodra je je certificaat op zak hebt kun je ergens aan de slag. Wij helpen daarbij.

Tech skills zijn een must

Tech vaardigheden worden in alle begroepsgroepen een vereiste.

Veel doorgroei
mogelijkheden

Vanuit de rol van fullstack developer kun je je ontwikkelen tot senior en zelfs tot CTO.

Benieuwd waarom je moet kiezen voor onze Web Developer opleiding? Wij sommen de voordelen voor je op!

 • Meteen aan de slag. Een groot voordeel van deze web course, is het feit dat je meteen aan de slag gaat. Je hoeft dus geen urenlange saaie tutorials te verwachten, je gaat voornamelijk veel praktische oefeningen uitvoeren. Dat is tenslotte hoe je dit het beste onder de knie krijgt. Met behulp van praktische oefeningen leer jij strakke webbsites en applicaties bouwen.

 • Relevante skills leren. Wij leren je wat écht nodig is als web developer. Denk hierbij aan programmeertalen als PHP, HTML, CSS, Javascript en Git.

 • Webdevelopers zijn gewild. Met het certificaat op zak kun jij aan de slag als junior webdeveloper. Wij helpen je graag in de zoektocht naar een passende baan.

 • Tech skills zijn een must. Wil je werken in de tech-industrie, dan is het belangrijk om over de juiste tech skills te beschikken. Tech vaardigheden zijn in veel beroepsgroepen een vereiste: van marketing tot finance!

 • Veel doorgroeimogelijkheden. Vanuit de rol van Web Developer is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Als web developer ben je haast nooit uitgeleerd.

Gemiddeld
start salaris

€2500

Alumni aan
het werk

500+

Bedrijven die
meedoen

100+

Zelf bepalen op welke manier je leert

Bij veel opleidingen heb je te maken met vaste lestijden, bij ons is dit anders. Geen vaste roosters, maar volledig leren op je eigen tempo. De Web Developer opleiding kan je dus perfect volgen naast je studie of fulltime baan. Ook krijg je toegang tot onze online learning community met verschillende ervaren coaches en meer dan 1100 andere beginnende programmeurs.

Leren op je eigen tempo

Kies je voor de Web Developer opleiding, dan kies je voor flexibiliteit. Zodra je een module hebt afgerond, kun je aan de slag met nieuwe vervolgmodules die dan ontgrendeld worden. Eigen tempo bepalen, zelf modules kiezen, op elk gewenst moment beginnen met modules op je eigen niveau: het is allemaal mogelijk bij Bit Academy.

Wat je nodig hebt voor onze Web Developer opleiding

Wist je dat jij de Web Developer opleiding gratis bij ons kan volgen? Hoe precies, nou dat leggen wij je uit. Wanneer jij je aanmeldt voor één van onze opleidingen, gaan wij voor je kijken of je in aanmerking komt voor de STAP subsidie. Als je in aanmerking komt, ontvang je direct een aanmeldbewijs waarmee jij jouw STAP subsidie kan aanvragen.

Verder heb je geen bepaald opleidingsniveau nodig om deel te nemen aan onze opleiding. Deze Web Development opleiding is geschikt voor MBO-, HBO- en WO. Elk niveau is welkom, programmeren is tenslotte niet afhankelijk van je opleidingsniveau. Iedereen kan het leren, een bepaald opleidingsniveau heeft daar geen invloed op. Het fijne aan onze ICT-opleiding is, dat je de opleiding op je eigen tempo kunt doorlopen. 

Je leert bij onze opleiding hoe je zowel nieuwe als bestaande software goed en veilig laat werken. Software ontwikkel je in de tech-industrie niet alleen. Daarom is het belangrijk dat je ook goed luistert naar de wensen en ideeën van de klant en collega’s in dit vakgebied.

Deze happy learners gingen je voor

Gemiddeld start salaris

Gemiddeld start salaris

Gemiddeld start salaris

“De energie en de positieve insteek waarmee de studenten benaderd worden stel ik erg op prijs. De coding sessies zijn echt mijn favoriete puntje, de uitleg en het ‘laten zien’ van hoe iets werkt heeft mij enorm verder geholpen"
Anja Rentenier - Piloot
“Met Upskill heb ik een goede basiskennis opgedaan van zowel frontend als backend. Ik vond het erg fijn dat er een uitgebreide online learning community was waar je gemotiveerde medestudenten om hulp kon vragen."
Justin Hartsink
“Erg fijn dat er zo'n zware focus ligt op praktijk in plaats van op theorie. Ik vond het goed werken dat er geen lange lesdagen zijn maar dat je leert door zelf te doen. Nu heb ik het gevoel dat ik het echt begrijp."
Ardian Chigenay
“Vóór de opleiding heb ik tutorials gekeken en probeerde ik mezelf te leren programmeren. Wat ik heel fijn vond aan Upskill is dat er dagelijks coaches en medestudenten in de online learning community aanwezig zijn, waar je je code aan kunt voorleggen en die je kunnen helpen."
Pamela Blaauw
Al een aantal jaar wilde ik Python leren, maar dat kwam er steeds niet van. Via de Bright podcast werd ik gewezen op de opleiding Junior Data Engineer van Bit-Academy en ik werd direct enthousiast.Het was tien weken heel hard werken, maar ik heb geen moment spijt gehad.
Leon van Beurden
Leuke en effectieve manier om te leren programmeren. En als je er niet uitkomt zijn er coaches die je 1-op -1 je wijzer maken.  Al met al was het een leerzame en leuke 10 weken van het Nederland Leert Door traject. Bedankt Bit Academy.
Biniam David
In maart begonnen met Junior Data Engineer en dankzij het online leersysteem Jarvis heb ik reuzestappen gezet in Python, Pandas, SQL en nog veel meer. Ook heel belangrijk: ik heb op eigen benen leren staan en weet waar ik moet zijn als ik vastloop
Rob van Stratum
Bootcamp gedaan via NL leert door. Fijne coaching, goed programma om mee te werken. Daarnaast ook goed dat je in een soort klas ingedeeld ebnt waardoor je mensen hebt waarmee je kan sparren. Ik heb veel geleerd!
Ginny K.
Bit-Academy biedt mij wat in online (free)code materiaal ontbreekt: de stok achter de deur om er 12 weken lang volop in te duiken en niet te vergeten de waardevolle support van de dagelijks aanwezige coaches.
Debby Romberg
Ik heb Fullstack Development cursus bij Bit Academy gedaan en het was heel leerzaam. Er is altijd iemand klaar om je te helpen en de opdrachten zijn echt praktisch.Thahyra van Heyningen
Fijne werk omgeving, met duidelijke informatie. Coaches die de hele week paraat staan om te helpen, maar geen informatie voorzeggen waardoor je word gestimuleerd eerst zelf opzoek naar het antwoord te gaan. Binnen 10 weken ernorm veel geleerd, en dat ook tot uiting kunnen brengen in mijn eindopdracht!
Carmen Alblas
Top systeem, fijne coaches en een goed uitgewerkte leeromgeving. Als je er niet uit komt staat er altijd een coach of een medestudent voor je klaarSteven Veerman

Voor welke vakgebieden is deze opleiding geschikt?

De vraag naar web developers is groot, waardoor je binnen verschillende vakgebieden aan de slag kan. Bij de ene beroepsgroep is de vraag naar web developers wel groter dan bij de andere beroepsgroep. Voor welke vakgebieden deze opleiding absoluut geschikt is? Wij zetten het op een rij.

 • Marketing. Marketing is natuurlijk een heel breed vakgebied en daarom komen web developers in deze beroepsgroep zeer goed van pas. Nieuwe features en applicaties verbeteren en introduceren voor marketing webtools en websites: dat is waar je mee aan de slag kan gaan. 

 • Publishing. In deze beroepsgroep bouw je mee aan de volgende generatie mediatools en zorg je achter de schermen voor naadloze integraties.

 • Finance. Ontwikkel geavanceerde financiële applicaties die bedrijven helpen om meer grip op hun business te krijgen.

 • E-commerce. Deze beroepsgroep mag uiteraard ook niet in dit rijtje ontbreken. Ga hier aan het werk met het ontwikkelen van next level Customer Engagement Platforms of Web apps.

 • Gaming. De Nederlandse gaming industrie is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en jij krijgt als web developer de kans om hier je steentje aan bij te dragen.

 • Startups. Bij de meeste startups draait het allemaal om het ontwikkelen van baanbrekende applicaties, waardoor je jouw vaardigheden als web developer ook bij een baan bij een startup kunt toepassen.

Waarom een baan als Web Developer een goede keuze is

Wil je deze ICT-opleiding volgen met het doel om straks als Web Developer aan de slag te gaan bij een mooi bedrijf? Dan is het goed om te weten wat de voordelen van zo’n baan zijn. Wij sommen het voor je op.

 • Er is veel werk te vinden in verschillende beroepsgroepen

 • Goed verdienen: een gemiddeld startsalaris van €2500

 • Iedere werkdag is weer anders, veel afwisseling

 • Kans om door te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen

Netwerk aan werkgevers:

Al 1231 happy learners gingen je voor

Wat zijn de kosten voor de ICT-opleiding?

Benieuwd wat het jou kost om een Web Developer certificaat te behalen bij Bit Academy? Het hoeft jou niets te kosten. Mag je gebruikmaken van de STAP-subsidie? Dan is de opleiding helemaal gratis. STAP is de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Hierin is vastgelegd dat er een budget van maximaal 1000 euro beschikbaar is om een ICT-opleiding naar keuze te volgen. Om hier gebruik van te maken is het van belang dat je een Nederlands BSN hebt, ouder dan 18 jaar bent en nog geen AOW ontvangt.

Per jaar is het mogelijk om voor slechts één scholingsactiviteit via het STAP-budget aan te vragen. Heb je dus al eerder een opleiding gedaan met dit budget? Dan mag je deze subsidie niet nog een keer in hetzelfde jaar gebruiken. Als dit het geval is, maar je de opleiding wel graag wilt volgen, dan kost het € 1000.

Certificaat Webdeveloper
€1000 of gratis met STAP

Schrijf je in voor onze Web Developer opleiding

Denk je na het lezen van deze informatie over onze Web Developer opleiding: dit wil ik! Wacht dan niet langer en schrijf je in voor onze opleiding. In slechts 10 weken leren wij je strakke websites en applicaties bouwen waarmee jij bedrijven kunt laten groeien.

Zijn er bepaalde dingen nog niet helemaal duidelijk voor je en zit je met een paar vragen? Het opzoeken van informatie is dan wel een goede eerste test voor jou. Neem dan eerst even een kijkje bij onze FAQ, misschien vind je daar wel jou antwoord. Staat jouw vraag er toch niet tussen? Stuur ons dan maar even een mailtje via info@bit-academy.nl, wij helpen je graag verder.

Onze andere opleiding: Data Engineer

Vind je de wereld van tech ontzettend interessant, maar wil je een andere richting op dan het bouwen van applicaties en websites? Dat kan bij ons! Niet alleen verzorgen wij een Web Developer opleiding, ook ben je bij ons op de juiste plek als je interesse hebt in data. Bij onze Data Engineer opleiding leer je data te verzamelen, te repareren en te visualiseren. Je gaat werken met datasets van echte bedrijven en leert technieken die overal in het bedrijfsleven worden toegepast. Meer weten over deze opleiding? Hier vind je meer informatie

Frequently asked questions

Hoe lang ben ik met de On Demand Data & Web opleiding bezig?

Dat hangt helemaal van jou af, want jij bepaalt het tempo. Als je dagelijks een flink aantal uren aan je opdrachten kunt besteden, zal het sneller gaan dan wanneer je het naast een drukke baan of studie doet. Ook je achtergrond zal bepalen hoe snel jij leert. Als je al een beetje tech savy bent zul je sneller vorderingen maken dan wanneer je een starter bent.

Hoe heb ik contact met de docenten en medecursisten?

Leren programmeren kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig doe je het bij ons niet alleen. Zit je even vast met een oefening? Dan kan je 24/7 terecht in de Bit community. Brainstorm met andere cursisten over mogelijke oplossingen, vraag hulp of maak gewoon een praatje. De gurus kijken actief mee, dus kom je er samen nog steeds niet uit, dan helpt de coach je verder.

Wat zijn de toelatingseisen?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld een Nederlands BSN hebben, ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen.

Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is sinds 1 maart 2022 de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1000,- om een opleiding naar keuze te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om opleidingen voor basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en het verwerven of versterken van specifieke vaardigheden voor een beroep.

Is het STAP-budget voor mij beschikbaar?

Het STAP-budget is beschikbaar voor jou als je: tussen de 18 en 67 jaar bent een Nederlands BSN hebt. Je kunt per jaar voor één scholingsactiviteit STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1000,-. Je kunt de subsidie niet aan meerdere opleidingen uitgeven in hetzelfde jaar.

Kan ik de opleiding online volgen?

De opleiding is volledig online

Moet ik van te voren speciale software installeren?

Nee dit hoeft niet. Tijdens het maken van de exercises leggen we je stap-voor-stap uit welke programma's je nodig hebt en helpen we je met het installeren.

Aan welke eisen moet mijn laptop voldoen?

Je laptop moet Windows, MacOS of Linux als besturingssysteem draaien. Daarnaast moet je minimaal 4 gb aan werkgeheugen hebben en een goede internet verbinding.

Ik ben niet goed in wiskunde - kan ik dan programmeren?

Ja zeker! Jaren geleden was het vereist om goed in wiskunde te zijn om te leren programmeren. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Bij programmeren worden tevens je problem-solving skills gebruikt, terwijl wiskunde meer actief is in het logische deel. Je kunt dus wiskundig onderontwikkeld zijn en toch prima programmeren!

Wordt mijn On Demand Data & Web abonnement automatisch stopgezet nadat de subsidieperiode is afgelopen?

Twee weken voor de einddatum van je STAP traject ontvang je een e-mail met de informatie dat je abonnement ten einde komt. Je abonnement wordt verlengd en/of je kunt deze zelf stopzetten.

Welk niveau is deze opleiding?

Wij classificeren het STAP traject niet als een bepaald opleidingsniveau, elk niveau is welkom. De ene persoon zal wat meer moeite hebben met de stof dan de andere persoon. Binnen programmeren is dit niet per se afhankelijk van je opleidingsniveau. Iemand kan MBO-niveau hebben en heel goed zijn in programmeren, of WO-niveau en er erg veel moeite mee hebben. Het voordeel van onze opleiding is dat je het op je eigen tempo kan doorlopen, en niet de lessen hoeft af te wachten tot je verder kan gaan.

Wat krijg ik bij het afronden van een traject?

Na afronden van en traject krijg je een certificaat voor het traject dat je hebt gevolgd. Je kan dit certificaat vervolgens gebruiken als bewijs van kennis.

Ik heb al een opleiding via STAP gedaan, kan ik deze opleiding dan nog doen?

Je mag binnen STAP maximaal 1 opleiding per jaar volgen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om het STAP traject succesvol af te ronden?

Als je hebt gekozen voor On Demand Data & Web moet je binnen 6 maanden 100 exercises hebben afgerond. Als je hebt gekozen voor een 10-weekse opleiding gelden er andere voorwaarden. Lees het in onze algemene voorwaarden.

Wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden?

Nee, de begeleiding en de exercises zijn volledig in het Nederlands. Een goede beheersing van de Engelse taal is echter wel vereist omdat veel van het studiemateriaal waarnaar verwezen wordt (YouTube, php documentatie) in het Engels is.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Nadat je Jarvis account is geactiveerd is kan je je niet meer uitschrijven. Kijk voor de voorwaarden op https://www.stapuwv.nl/stap/p/STAP-informatie

Ik heb van UWV gehoord dat mijn STAP budget (voorlopig) is toegekend. Wat nu?

Er moet van het UWV een maand tussen de STAP subsidie aanvraagdatum en de start van je opleiding zitten. Op je aanmeldbewijs staat de datum waarop je mag beginnen. Je hoeft verder niets te doen, wij krijgen automatisch bericht van het UWV van jouw subsidieaanvraag. Zodra wij deze aanvraag binnen hebben krijg jij van ons ook weer een mail. Vóór je startdatum krijg je van ons je inloggegevens en een mail met alle informatie om een vliegende start te kunnen maken.

Staat je vraag er niet bij?
Neem contact op.